שנה טובה, חברות וחברים לקהילת נפגעי הקרינה. שתהיה שנת בריאות ושמחה, שגשוג ושלווה.
הצילום קשור לדיווח אישי .. לכבוד השנה החדשה, אני שמחה ליידע על משהו שממש מסייע לי בהפחתת תסמיני הרגישות וידוע גם כ"מתקן" נזקי קרינה.
אני נוטלת כמויות גדולות יחסית של מלטונין. לצערי, זה לא מסייע לי לישון, אבל יש פחות תסמיני רגישות לקרינה. אני מסתובבת בחוץ ללא מיגון, יום אחר יום והתסמינים ניתנים לשליטה. זה מצב שלא יכלתי לדמיין בעבר.
נהגתי לקחת 5-10 מ"ג וזה לא השפיע. לפני כשנתיים הורתה לי נוירולוגית לקחת 30 מ"ג ולא צייתתי כי זה נשמע לי מוגזם. אבל שיניתי זאת לאחרונה, בעקבות:
- מחקר שהציגה דר' דברה דיוויס
- העדר שינה מוחלט (לי יש פגיעות נוירולוגיות קשות)
הגדלתי כמויות מלטונין. השינה לא השתפרה.. אבל .. תסמיני הרגישות פחתו בצורה משמעותית.
לפי המחקר .. יש גם הגנה מנזקי קרינה על המוח – אומגה 3 + מלטונין
איני אשת מקצוע, זו לא המלצה לקחת תוספים ולא התוויה, אלא אני מביאה לידיעתכם התנסות אישית..
כל נטילת תוספי תזונה דורשת ייעוץ מקצועי והתאמה אישית. בהצלחה
אבל ..
לפני נטילת תוספים יש את הדרך הטבעית:
מלטונין נקבע על ידי שעון הטבע – השמש.
אור UV בעיניים קובע מקצבים ביולוגיים ורמת ייצור מלטונין.
מלטונין נוצר מטריפטופן. אנרגיה בטריפטופאן תזרז ייצור מלטונין. אור UV נותן לטריפטופן יותר אנרגיה ומווסת קצב ייצור מלטונין באמצעות נוירונופסין (OPN5). בטווח הקצר זה מוביל ליותר סרוטונין זמין (טריפטופן הולך לסרוטונין לפני מלטונין). חשיפה לאור טבעי בעיניים, מעלה רמת סרוטונין. זה מווסת מצב מלטונין בלילה,
אור UV עוזר לייצור סרוטונין ומווסת שעון ביולוגי. וכתוצאה – בלילה האנזימים שמייצרים מלטונין בבלוטת האיצטרובל פועלים וזה מאפשר המרת הכמות הגבוהה של הסרוטונין למלטונין.
מלטונין "נוצר" בעיניים בבוקר ע"י אור UV – חובה לקבל אור UV בעיניים כל יום, כדי לקבל מקסימום כמות מלטונין בלילה.
איך?
פשוט. לצאת החוצה בין 9 בבוקר לצהריים, לחשוף עיניים לשמש, ללא משקפיים, חלון, עדשות וחוצצים אחרים וכל זה – לפחות – 5 דקות.
לא להסתכל על השמש, רק להיות בחוץ, באור טבעי. עדיף בתנועה, ותנועת עיניים.
ובשביל ויטמין D החשוב מאד – בצהרים לחשוף מקסימום עור ל- 15 דקות, רצוי איזורים עם תאי שומן כמו בטן וגב. אבל גם זרועות ופנים עם שומן וזה טוב.
מניסיוני .. לא אצל כולם אומגה 3 ממקור צמחי מומר בגוף למולקולות הנדרשות – אצל חלק מהאוכלוסייה זה לא קורה באומגה 3 ממקור חי קיימת בעיה של מתכות בגלל זיהום מקורות מים. ויש גם ענין של חימצון .. כן, לפעמים זה מסובך. לא תמיד.
איני אשת מקצוע וזו לא המלצה אלא רק בחירה אישית – אני מעדיפה לוותר בענין המתכות ולתת למוח שומן איכותי, ולא מוטרדת מאד מהחימצון, כפי שהייתי בעבר (דר' גיל יוסף שחר ממליץ על מרווה מרושתת, אבל מציין כי עדיף לקחת מכל סוג כי עדיף מחומצן מכלום). ממליצה .. לשמור על איזון ברמות ההיסטריה ולגוון סוגי תוספים כדי להרוויח יתרונות ולהיפגע פחות. כי .. קשה בעולמנו לדעת מה מהמסרים מדויק ולמה יש ערך ולמה פחות.
כמה מילים לגבי אומגה 3
מספר חומצות שומן חיוניות שהגוף לא יודע לייצר בעצמו ולכן חיוני לקבל מהמזון או מתוספי תזונה. יש 3 סוגים עיקריים של חומצות שומן מסוג אומגה 3:
- α-linolenic acid – ALA – ממקורות צמחיים, לרוב זרעים שונים ואגוזים, הגוף לא יודע לייצר אותה בעצמו.
- Eicosapentaenoic acid – EPA – מאצות ים ייחודיות ודגי מים עמוקים. גוף האדם יכול לייצר אותה מחומצת השומן ALA אך בצורה מוגבלת ולא תמיד יעילה. היא חומר מוצא להורמונים חשובים למערכת החיסון, לרבות התגובה האלרגית והדלקתית ומערכת קרישת דם.
- Docosahexaenoic acid – DHA – מאצות ים ייחודיות ודגי מים עמוקים. גוף האדם יכול לייצר אותה מחומצת השומן ALA אך בצורה מוגבלת ולא תמיד יעילה. חיונית לקרומי כל התאים בגוף, כולל רשתית העין, תאי המוח, מעטפת המיאלין (קשור להולכה עצבית) וסינפסות (תקשורת עצבית) וחשובה בהתפתחות עצבית ותפקוד קוגניטיבי.
כמות של חומצת השומן אומגה 3 בתזונה היא רק חלק ממה שמשפיע על הרמה שלה בדם. הרפואה הפונקציונלית בוחנת גורמים נוספים שמשפיעים על רמת אומגה 3 בגוף (גנטיקה, מגדר, משקל, גיל, אורח חיים).
חסר באומגה 3 עלול לגרם לבעיות בריאותיות ולתסמינים ב:
- מערכת הלב וכלי הדם (קרישי דם, התכווצות לב לא תקינה),
- פעילות עצבית (דיכאון ומצבי רוח קיצוניים, חרדות, הפרעות קשב וריכוז, אלצהיימר, דמנציה, פרקינסון, טרשת ועוד),
- בעיות פוריות,
- בעיות עור (פסוריאזיס, סבוריאה, אקנה ועוד),
- נוקשות במעטפת התאים שתתרום לתנגודת לאינסולין ועוד.
בדיקה לאיתור רמות אומגה 3 בדם היא דגימת דם יבש. מקבלים בערכה מחט קפיצית לדקירת אצבע וכרטיס ייעודי לאיסוף הדגימה. למשל, ניתן לשלוח למעבדת OmegaQuant בדרום דקוטה, ארה"ב. מספר רישיון המעבדה – 43D1105229.
ומה אמרה דר' דברה דיוויס בפורום המומחים באוניברסיטת תל אביב בפברואר 2020 ?
ד”ר דברה דיוויס התיחסה ל"דור 5, קרינה אלחוטית ובריאות, סקירה מדעית ועדכוני מדיניות".
http://video.tau.ac.il/events/index.php?option=com_k2&view=item&id=10177:5g&Itemid=560
סיכום נקודות מדברי ד”ר דברה דיוויס בהרצאתה על 5G, Wireless Radiation and Health: A Scientific and Policy Update :
- בשנים האחרונות מתרבה מניפולציה של מדע.
- בעולם מתוקן מומחים עוסקים במניעת נזק ולא בהוכחה כי קיים נזק.
- עיקרון ההיזהרות – חיוני לנקוט בצעדי הגנה לפני שיש ביטחון מוחלט בנזקים.
- בקרינת רדיו הפגיעה אינה מ"חוזק ממוצע" של קרינה אלא מעוצמת שיאי הפולסים.
- לארגון המזון והתרופות האמריקאי FDA סמכות לביצוע בדיקות קרינה לטלפונים והתקנים סלולריים אבל הוא לא מבצע אותן. בדיקות מתבצעות על ידי היצרנים לפי תקן מבוסס חום, כאשר ידועות השפעות ביולוגיות שאינן קשורות באפקט חימום.
- בהתיחסות להשפעות ולנזקים בריאותיים, גנטיקה משולה לאקדח. הסביבה היא הלחיצה על ההדק – משפיעה על ביטוי DNA. כדוגמא מתיחסת דר' דיוויס לתאומים זהים (בעלי DNA כמעט זהה בלידה) שנראים שונים אחרי שנות חיים חשיפה אישית לגורמים סביבתיים.
- מחקרים רבים מצביעים על השפעות בריאותיות שליליות של חשיפה לקרינת רדיו – סרטן, פגיעה ב- DNA, פגיעה בזרע, משקל אשכים, ROS בזרע, ROS בעוברים זכרים ועוד.
- ממצאי מחקר NTP (שהוזמן והוגדר על ידי FDA) נדחו על ידי FDA בהצהרה כי הממצאים לא רלוונטים לבני אדם. למרות שכל גורם סיכון נבדק על מכרסמים כפי שבוצע במחקר ולמרות שזמן החשיפה ורמות החשיפה מייצגים חשיפה של בני אדם.
- דמנציה מוגדרת כסוכרת של המוח. דר' דיוויס מתיחסת למחקרה של נורה וולקוב אשר מראה צריכת גלוקוז מוגברת במוח בעת שימוש בסלולר.
- תוספי תזונה של חומצת שומן אומגה 3 ומלטונין משפרים תסמינים ומונעים חלק מנזקי קרינה במוח.
- מחקרים מסוימים שנערכו אינם מספקים, לדוגמא מחקר בו תישאלו נבדקים פעם אחת לגבי שימוש בסלולרי ולאחר מכן עקבו אחריהם אבל לא מספיק שנים.
- מאמרים שונים מדגימים עליה בסיכון למשתמשים בסלולר.
- מאמרו של פילרס אלדישייר חשף עלייה בתחלואה בגליומה באונה הקדמית במוח בבדיקה בבריטניה. לא נמצאה עלייה בשאר איזורי המוח ולא בכל הגילאים שנבדקו.
- נמצא גידול בסוגי סרטן שונים בבלוטת התריס שעלולים להיות קשורים לנזקי קרינה סלולרית – דורש בדיקה.
- קיימים מחקרים שאיתרו סמנים ביולוגים (ביומרקרים) בדם, ירידה ביכולת תיקון של הגוף, עלייה בחומציות.
- מחקרים שונים הראו פגיעה של קרינת רדיו בעצים.
- מחקרים על בעלי חיים חשפו פגיעה בעיקר בחרקים ודבורים.
פוסט שהעליתי בפייסבוק על מלטונין
והמלצה מעשית לשנה טובה ובריאה
הכנת הבית ללמידה מרחוק ולעבודה מרחוק בבית רק ברשת קווית (שהיא יציבה ומהירה וללא קרינה) ולא בתקשוורת אלחוטית שמזיקה לבריאות (תודה לעמיר בורנשטין על המדריך)
בפוסט קודם פירטתי איך (שוב) הצילה רגישותי הקיצונית לקרינה את שכני מתחלואה קשה, ו.. איך גם הילד (על הספקטרום) שגר ממול הפסיק לצעוק ולהשתולל. דמנציה סביבתית היתה תוצאת הרגישות לקרינה במקרה שלי,
כשכתבתי על הקשר בין אוטיזם לקרינה, התוודעתי לתחקיר ב- THE NATION של הרטסגארד ובואי, המתקשר לדבריה של דר' דיוויס .. על המניפולציה שעושה תעשיית הסלולר על המדע..
מתחקיר זה עולה כי תעשיית הסלולר העתיקה את יחסי הציבור, של הונאות מדעיות קודמות שנקאטו תעשיות העישון/ דלקים/ עופרת/ תלידומיד/ זיהומי מים ועוד .. יחסי ציבור שעיקרם כי אין לתעשייה צורך לנצח בויכוח מדעי לגבי בטיחות, אלא להטיל ספק ולתחזק את הויכוח. אי וודאות מספיק כדי להרגיע צרכנים ולהדוף דרישות לרגולציה או תביעות משפטיות שיפגעו ברווחים.
זה מודגם נפלא בקומדיה "תודה שעישנתם"
המשך הויכוח תלוי באי הסכמת כל המדענים. כפי שהיה במאבקי העופרת, האסבסט, הדלקים והעישון, עד שלא נערמות גופות בכמויות מבהילות – התעשייה ממשיכה להכחיש ולהטיל ספק, מתוך תאוות בצע צינית, ותוך התעלמות מטובת הציבור ומבריאותו.
תעשית הסלולר והאלחוט מנהלת "משחקי מלחמה", כפי שהוגדר בתצהיר של מוטורולה מ- 1994 – משחק התקפה ומשחק הגנה. מימון מחקרים ידידותיים לתעשיה, לצד תקיפת מחקרים שמעלים שאלות. קידום מדענים ידידותיים לתעשיה בגופי מחקר ויעוץ בינלאומיים כמו ארגון הבריאות העולמי, לצד הכפשת חוקרים שדעותיהם מפריעות לאינטרסים של התעשייה. .. התעשייה ממשיכה לטשטש את נושא בטיחות המכשירים הניידים והתקני הקרינה. וכיום .. עברה לשלב מסוכן עוד יותר "האינטרנט של הדברים" IOT .. שכלל לא נבדקה בטיחותו ומשווק כמנוע צמיחה משמעותי, כי האינטרנט של הדברים לא יחבר אנשים דרך סמרטפונים, אלא יחבר מכשירים ש"ידברו" בעצמם, מעל הראש שלנו (ודרך הגוף שלנו). כלי רכב אוטונומיים, מכשירי חשמל ביתיים חכמים, רכיבי ערים חכמות .. אפילו חיתול של תינוקות יודיע מתי יש להחליפו (ויקרין את התינוק) .. מאד נוח ובמהירויות גבוהות יותר ויותר .. כך זה נמכר לציבור
טשטוש דעת, כמו כשמכרו לציבור עופרת רעילה בדלק (שהשפעות הקשות למוח ידועות מימי האימפריה הרומית והיסטוריונים רבים אומרים כי גרמה למפלתה) .. כדי שמנוע הרכב לא ינקוש והמנועים יגדלו ויאפשרו מהירות .. וואו, מה זה חשוב שזה יתרום למגיפות אלצהיימר, פרקינסון, אוטיזם, "שיגעון" ומוות
האינטרנט של הדברים, כידוע, דורש שדרוג של טכנולוגית דור 4 לדור 5. כך תגדל משמעותית חשיפת האוכלוסייה לקרינה הסביבתית (הגוברת בהתמדה כבר שנים). כך כתוב בעצומה שנחתמה על ידי 236 מדענים מהעולם שפרסמו למעלה מ- 2000 מחקרים משמעותיים בתחום הקרינה. זאת לפי ג'ו מושקוביץ, דירקטור המרכז לבריאות המשפחה והקהילה באוניברסיטת קליפורניה בברקלי, שהיה ממפיצי העצומה. ובדומה למה שהתרחש לגבי הטלפונים הסלולריים, טכנולוגיות דור 5 מוחדרת לשוק ללא בדיקות בטיחות מקדימות.
העדר הוכחה חד משמעית כי הטכנולוגיה מזיקה לא אומר שהטכנולוגיה בטוחה !
כאשר יש ספק אין ספק, אומרים המומחים – זו מהות עיקרון הזהירות המונעת. זה עיקרון פרימום נון נוקרה (ראשית, הימנעו מגרימת נזק) בשבועת הרופאים.
ולמרות זאת, תעשית הסלולר מצליחה למכור לעולם כשל לוגי בעבור נזיד עדשים.
בטיחות הטכנולוגיה האלחוטית שנויה במחלוקת מתחילתה של תעשיה זו. משך 3 עשורים, מיליארדי אנשים ברחבי העולם מהווים שפני ועכברים בניסוי ענק על הציבור כולו. ניסוי בבריאות, ללא קבוצת ביקורת וללא נטרול משתנים מתערבים. .. מוכרים לכולם טלפונים סלולריים ומעודדים שימוש נרחב, מגיל צעיר ביותר (כולל בייבי-סנס והתקני וויפיי וקרינת רדיו לתינוקות, וחשיפת עוברים בבטן אמהותיהם) .. ורק בעוד עשורים יבינו אם זה גרם לתחלואה קשה .. סרטן או נזק ל- DNA, מוטציות גנטיות, אלצהיימר ואוטיזם, הפרעות קשב, בעיות קרדיולוגיות ועוד ..
והאמת שקשה יותר ויותר להבין את הקשר כי כולם מוקפים בקרינה גבוהה מאד, גבוהה מדיי עבור תאי הגוף – 24/7 .. והתעשייה ממשיכה ותמשיך לטעון שהנזקים והתחלואה יכולים לנבוע מגורמים אחרים, אכן.. כשלא עורכים ניסוי מבוקר, במציאות המורכבת (ומרובת מזהמים שנמצאים באינטראקציה) אין דרך לנטרל משתנים.. וכך ניתן להמשיך להתחמק ממסקנות כואבות ומאחריות.
משך עשורים אלה, חסמה תעשית הסלולר- אלחוט הבנה של ממצאי המדע, בסיוע רשויות וסוכנויות ממשל שהעדיפו רווחים על בריאות הציבור. ולצערנו, גם בסיוע של עיתונאים וגופי חדשות, שכשלו בחקר האמת עליו הם חתומים. במקום לידע את הציבור מה הקהילה המדעית חשפה.. משתפת העיתונות פעולה עם ההסתרה, התעתוע ובלבול הציבור – כך מושגת "הרגעה" המשרתת תאוות בצע.
משך עשורים מתבע ניסוי ענק בבריאות הציבור כולו. ניסוי שמתנהל על כל האוכלוסייה ללא הסכמת הנבדקות והנבדקים, בניגוד לכל אמנה ותפיסה אתית. ובנוסף, מטה התעשיה תוצאות, משמיצה חוקרים ומחקרים, מפיצה שקרים ויוצרת ספינים ומעוותת תפיסות. זה נעשה בעזרת מקבלי החלטות ופוליטיקאים חסרי הבנה או מושחתים ועיתונאים חסרי עמוד שדרה.
את המחיר נשלם כולנו. חלקנו (כמו חברי קהילה זו) כבר משלמים אותו בגדול.
חוסר הוכחה חד משמעית שהטכנולוגיה מזיקה לא אומר שאין סיכון. אמרה גם דר' אנני ססקו, Dr Annie Sasco, מנהלת אפידמיולוגיה למניעת הסרטן במכון הצרפתי הלאומי לבריאות ומחקר רפואי (לשעבר), בכנס על סרטן בילדים ב- 2012. (הרצאתה לאחר מחקר NTP בכנס NIH 2018)
ככל שגיל תחילת השימוש הסלולרי נמוך יותר, הסיכון גבוה יותר, הסבירה ססקו. לדבריה, קיים צורך דחוף במאמץ חינוכי ליידע הורים, פוליטיקאים, עיתונות וכלל הציבור על מצבם היחודי של ילדים אשר מושפעים יותר מהקרינה.
למבוגרים ולילדים, קרינה אלחוטית עלולה לגרום לסרטן בדרכים עקיפות שאינן ברורות עד הסוף. לא ישירות. קרינה אלחוטית הודגמה כפוגעת במחסום דם מוח (BBB), שהכרחי להגנה על המוח מפני כימיקלים רעילים – מתהליכים בגוף ומהסביבה (למשל מזיהום אוויר ומעישון פסיבי).
נמצא כי קרינה אלחוטית מתערבת בשכפול DNA, שידוע כמקדם וגורם מוכח לסרטן.
הסיכון גדול הרבה יותר לילדים כי הגולגולת שלהם דקה וסופגת יותר קרינה, בהשוואה למבוגרים. ולילדים יש יותר שנות חיים עם הרבה יותר חשיפה מצטברת לקרינה, שהולכת ונהיית גבוהה.
התעשיה משפיעה על עולם המדע, על מוסדות הרגולציה והממשל
תעשית הסלולר והאלחוט מטשטשת ומבטלת דאגות לגבי בטיחות התקני קרינה בלתי מייננת ובמיוחד סלולר (וגם וויפיי).
רשות התקשורת הפדרלית (FCC) קבעה תקינה ב- 1966 לרמות בטיחות המבוססת על "שיעור ספיגה ספציפי" SAR – specific absorption rate . טלפונים סלולריים נדרשו לא לעבור רמת SAR של 1.6 וואטים לקילוגרם של משקל גוף, או פחות. ב- 2013 הודיעה האגודה האמריקאית לרפואת ילדים ל- FCC כי הנחיות אלו לא מתחשבות ברגישות המיוחדת ובדפוסי שימוש של נשים בהריון וילדים. FCC סרבה לעדכן את התקן.
FCC נענית לרצונות התעשיה ללא הרף, כמו היתה ארגון שבוי. כך טוען העיתונאי מורם אלסטר בדוח של מרכז אדמון ספרא לאתיקה באוניברסיטת הרווארד מ- 2015. וכפי שציינה דר' דברה דיוויס, גם אלסטר ציין כי FCC מאפשרת ליצרני טלפונים לבדוק בעצמם רמות SAR, ללא בדיקות חיצוניות של גורם עצמאי. יצרנים לא נדרשים להציג רמות SAR על אריזת הטלפונים הניידים. ולא מעט תחקירים מצאו רמאות מצד החברות בתחום זה.
טשטוש והשתקת נושא הבטיחות של מכשירים פולטי קרינה בלתי מייננת הוא מוטיב חשוב ומתמשך, כיון שהמחקר ממשיך ונמצאים ממצאים קשים מאד ש"מפריעים" לתעשייה.
חלק גדול מהמחקר מגיע מחוץ לארה"ב. אולם, גם הסניפים האירופיים והאסייתים של תעשית הסלולר והאלחוט הצליחו "לנהל משברים" ולערוך "משחקי מלחמה" מול מדענים וחוקרים, שלא הוכשרו ליח"צ ומלחמות תקשורת (רק שואפים לחשוף אמת ולהציל את הציבור ובריאותו). ראשי התעשייה בכל העולם מתאמים הצפת כיסוי עיתונאי כדי לעוות את תפיסת הציבור לגבי כשלים בבטיחות המוצרים והמחקרים הרבים המצביעים על נזקי הקרינה לבריאות.
וזה מתקדם, בגלל תאוות הבצע חסרת הגבולות .. אנו בעיצומה של פריסת דור 5 – טכנולוגיה שכלל לא נבדקה השפעתה על הבריאות ובטיחותה.
לדברי חוקרים, ניסויים בטכנולוגיה זו לא מאושרים בועדות אתיקה כי "אינה בטוחה" (כפי שמציינת דר' יעל שטיין בקטע הוידאו הבא). עם זאת, טכנולוגיה זו מיושמת בימים אלה על כל הציבור, ללא הסכמה ל"ניסוי" לא מבוקר זה. זאת, למרות נזקי הקרינה הבלתי מייננת הידועים והמוכחים והתנגדויות מומחים .. לדוגמא, דר' יעל שטיין מהדסה עין כרם, דר' דברה דיוויס ודר' קווין מוטוס – מתוך "המפצח" עם אושרת קוטלר 2018
בעודי כותבת הועבר לי סיכומו של עמית שדה – תרגום מאמר חדש בשם:
Adverse health effects of 5G mobile networking technology under real-life conditions
מאמר מלא בקישור
אז .. שנה טובה לכולנו
והנה קישורים מענינים ומומלצים לקריאה בסגר הצפוי לנו בחגים בשנת קורונה זו ..
מחקר של פרופ’ רוני זגר, מכון ויצמן, 2017 – השפעת שדות מגנטים החל מ- 1.5 מיליגאוס על תאים חיים
סיווג ארגון הבריאות העולמי של שדות מגנטיים בתדר נמוך כמסרטן אפשרי בבני אדם מ- 2001
מחקר לגבי סרטן בילדים – (1979) Wertheimer & Leeper
Feychting & Ahlbom 1993 – מחקר לגבי סרטן בילדים בשבדיה
מחקרים נוספים בדף סיכום מאתר www.powerwatch.org.uk – לדוגמא, http://www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp#elfemf
מנגנונים ביולוגים בחשיפה לקרינה בתדר נמוך
ילד מעיד על בעיות הלב שלו שהחלו בעקבות חשיפה לקרינה בלתי מייננת
(מחקר אחד מתוך רבים על השפעות נוירולוגיות של וויפיי בקרב צעירים)
כאב ראש ודימום מהאף – תסמינים של ילדים הדורשים בירור
מדוע הקרינה מסוכנת לילדים – מוח ורקמות של ילדים סופגים יותר קרינה
"נדליק סלולר ונראה מה זה עושה להם" – על ניסויים והתעללות בילדים רגישים לקרינה
קרינה סלולרית ומוח האדם – סיפור בתמונות
הסבר מנגנון הפגיעה במערכות הגוף
לרשימת פרסומיה של דר' חבס באתר הספריה הרופאית של NIH
(סיכום מחקרים על השפעות בריאותיות של קרינה בעברית)
לפרסומים של דר' מגדה חבס באתר הספריה הרפואית
רגישות לקרינה – התיחסויות באתר של דר' חבס
זיהום אלקטרומגנטי ורגישות לקרינה – דר' מגדה חבס