עזבו אתכם מדור 5 (5G) .. דוחפים ל.. דור 6

כן, 6G  – זו לא טעות – החל המירוץ לדור 6

בספטמבר 2020 הושק בישראל הדור החמישי (5G) בסלולר על בסיס תשתיות תקשורת מערביות וללא תשתיות סיניות – 'רשת נקייה' אמריקאית. אבל העולם כבר במירוץ לדור 6 בלי לבדוק אם טוב או רע ומה קרה, בלי לבחון אם וכמה נפגעו .. לכבוש לכבוש .. להתחרות, להילחם.

 

ישראל וולמן כתב ב- ynet כי 5G זה פאסה: עולם הטכנולוגיה נערך לדור 6, הולוגרמות, בגדים חכמים ומפעלים ללא עובדים – טכנולוגיה שתבשיל לקראת 2030

דור 5 בסלולר בצעדיו הראשונים, חלק ניכר מהיישומים המובטחים עוד מקרטע, אבל ענקיות הטכנולוגיה והממשלות כבר במרוץ לפיתוח דור 6.  הקרב בין ארה"ב והמערב לבין סין מתגבר – כל עיכוב מסכן את ההובלה ואת הבסת היריב.

6G יגיע בעוד עשור אך בתקשורת כבר מבססים אותו בתודעה הציבורית.  הקרב אינו רק טכנולוגי, אלא קרב על תודעה.

סין השיקה בתחילת נובמבר את "לוויין הדור השישי הראשון".  מדובר ביח"צ כי תקן דור 6 יוגדר רק בעוד כמה שנים.

הקשר בין הטכנולוגיה הסלולרית העתידית ללוויין הסיני הוא שאחת ממטרותיו היא בחינת טכנולוגיית רדיו RF בתדר טרה-הרץ.  תדר שיהיה חלק מתקן דור 6. Ad by IDX  זו דוגמה אחת לשפע פרסומים מבלבלים, שחברות תקשורת וממשלות מוציאות. בפועל כמעט אין מידע על דור 6. וזה ישתנה אינספור פעמים עד  2030.

דורות טכנולוגיה אלחוטית נקבעים על ידי איגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי (ITU) אחת לעשור.  כל דור משתמש ב:

  • קידוד דיגיטלי, שדורש מכשור חזק יותר מדורות קודמים
  • רצועות תדרים רחבות יותר
  • מערכי אנטנות מורכבים יותר

לגבי דור 6 מוסכם רק שכל מה שלא תואם את מפרט דור 5 מ-2017, יוגדר כדור 6.

מנייר עמדה של סמסונג עולה כי הגדרת חזון דור 6 בסלולר 6G תחל באיגוד הטלקומוניקציה הבינלאומי במהלך השנה.  התקן יושלם סביב 2028, אבל חוקרים ומדענים מגבשים "רשימות משאלות" לגבי תכונות רצויות –  רעיונות מחקריים,  כולל העברת נתונים בתדרים גבוהים במיוחד.

מהירות העברת נתונים בדור 5 תגיע ל-100 גיגה-הרץ (בתיאוריה בינתיים). בדור 6 יחתרו להעברת נתונים במהירויות של מאות גיגה-הרץ או טרה-הרץ.

תדרים אלה מחייבים פיתוח חומרים מיוחדים. זה אתגר רציני כי אדי מים באטמוספרה משבשים כיום מעבר גלי טרה-הרץ וידרשו המון אנטנות זעירות בצפיפות גבוהה. שיגור וקבלה של מידע באופן דו-כיווני במקביל באותם ערוצים, דורשים מתמטיקה מסובכת.   מתכננים לבדוק שימוש במכשירים עצמם כמאיצי העברת נתונים, אנטנות פנימיות ו"מחשוב מפוצל". חלק מפעולות העיבוד יתבצע בשרתים מרוחקים ולא במכשיר.   זה יתאפשר במכשירים עם זמן השהיה נמוך במיוחד. זמן ההשהיה הוא פרק הזמן מרגע שתהליך נוצר עד רגע תחילת ביצועו. ההשהיה הצפויה בדור 6 אמורה להיות מתחת למילי-שנייה.

לפי בלומברג, אפל היא בין חלוצות המחקר של טכנולוגיית דור 6.  מודעות דרושים של אפל מזמינות מהנדסות ומהנדסים בתחום, בכוונה לפתח מודם סלולרי ולא להסתמך על שותפים (בדור 6 בשונה מהמצב כיום). אפל התאגדה (Next G Alliance) עם  LG וגוגל, להגדרה משותפת של מפרטים לדור 6.

 

קשה לנבא מה יהיו יתרונות דור 5 ודור 6.  וולמן מזכיר כי:

  • בדור 2 חשבו שזו תהיה איכות השיחות הקוליות, אבל ה-SMS כבש;
  • בדור 3 חשבו ששיחות וידאו יהיו הלהיט, אך האינטרנט הנייד ניצח,
  • בדור 4 הימרו על הפס הרחב הנייד, אבל אינסטגרם ויוטיוב הכריעו.

מומחים מדברים על הולוגרמות תלת-ממדיות שניתן ליצור בסמרטפון דור 6 ותידרש מהירות העברת נתונים של 580 גיגה-ביט בשנייה לפחות. אחרים מדברים על מסכים משולבים בכל דבר – בגדים, רהיטים, מכשירים – מקושרים לענן. בגדים חכמים יזהו בעיות בריאותיות (הלו הלו .. הם גם עלולים לתרום להן.. אנחנו נפגעי ונפגעות קרינה, לימדו מהמקרה שלנו)..  מדברים גם על מתחמי תעשייה יהיו אוטונומיים, מפעלים ונמלים יופעלו על ידי בינה מלאכותית.  ההשלכות לגבי פרטיות, חיי החברה וצורת העבודה העתידית מפחידות רבים. אבל .. חכו .. קודם נתמודד עם השלכות דור 5.  וולמן כותב בווינט (פברואר 2021)


היבטים בריאותיים של דור 5 בסלולר – דוח של הכנסת

שימוע בתביעה נגד FCC והעדר עדכון תקנים לגבי דור 5 וקרינה מלאכותית – ינואר 2021


 

בנובמבר האחרון האיץ הדי שגב, מהמכון לביטחון לאומי, ברשויות המדינה לרתום את המגזר הממשלתי, האקדמי והפרטי להשתלבות מרכזית בפיתוח טכנולוגיות העתיד – הדור השישי (6G), בקואליציה הטכנולוגית בהובלת ארה"ב.

התחרות הטכנולוגית גוברת ..

הנה טראמפ מכריז על השקה ועל התחרות וההכרח להוביל, בהכל, כמו גם בפיתוח דור 5.. ועל הדרך מעיר שדור 6 בדרך .. כי ככה התעשייה עובדת

העולם בתהליך היפרדות טכנולוגית עם השלכות אסטרטגיות – מדיניות, כלכליות וטכנולוגיות.

פורסם שמערכת הביטחון הישראלית החליטה לא לאפשר לחברות סיניות מעורבות בתשתיות תקשורת במדינה. אך רשמית ישראל לא פסלה את סין כספקית דור 5.  בפועל:

  • רשת הסלולר של סלקום-גולן טלקום ו-We4G – ציוד של נוקיה (Nokia),
  • פרטנר-הוט מובייל ופלאפון – ציוד של אריקסון (Ericsson).

השקת 5G בישראל על בסיס תשתיות מערביות היא בחירה בצד האמריקאי ש"משכנע" ו"מזהיר" את בעלות בריתה להימנע מתשתיות סיניות.

 

אנחנו במלחמה. בריאות הציבור אינה גורם במלחמה זו, רק יוקרה במאבק וכספים גדולים.

 

ומה עם הנפגעים?  מי??   נפגעי הקרינה !   מי?  מה?  אה .. לא מענינים.

הרי עוד לא הכירו ולא טיפלו בנפגעי דור 2,3,4 בסלולר (ונפגעי וויפיי, חשמל ועוד)

ועוד לא התחלנו לספור את הנפגעים מדור 5, שרובם לא יכולים להבין מה הסיבה לתסמיניהם בעולם שכולו עתיר קרינה – הם נספרים וייספרו כעוד חולים "לא מוסברים"/ קרדיולוגיים/ אונקולוגיים/ אוטואימוניים/ נוירולוגיים ..

(רשמים מכנס רפואי על השפעות בריאותיות של קרינה בלתי מייננת)

אבל כבר מלהיבים את הציבור (ובעיקר את מקבלי ההחלטות) לקראת דור 6 ..  יופי דו .. נוכל להשקיע מלא גם במערכות הרפואה, למשקיעים ובעלי ההון זה מעולה.

ספקיות סלולר במדינות מערביות רבות חתמו עם אריקסון ונוקיה על אספקת תשתיות 5G. לדוגמא:

  • בבריטניה הוגדרו חברות סיניות כסיכון לביטחון הלאומי, עד 2027 יוסרו תשתיות מתוצרת Huawei שנפרשו במדינה.
  • שבדיה חוסמת חברות תקשורת סיניות מנימוקי ביטחון לאומי (אך החלטה זו נבלמה בבית משפט מחוזי).
  • בקנדה חתמו ספקיות סלולר חוזים עם המתחרות המערביות, אך הממשלה לא אימצה עמדה רשמית. (בקנדה נמשך מאבק משפטי נגד מנג וואן-ג'ואו, סמנכ"לית הכספים של חואה-ויי, שארה"ב מאשימה בהפרת סנקציות על איראן וצפון קוריאה. מנגד, סין נקטה צעדי עונשין כנגד שני אזרחים קנדים, שנעצרו בשטחה).

באוגוסט הודיעה מחלקת המדינה האמריקאית על הרחבת 'רשת נקייה' (Clean Network), שהושקה באפריל כחלק מניסיון לגבש קואליציית מדינות, שתאבטח תשתיות תקשורת, כולל טכנולוגיות עתידיות.

".. הסתמכות על ספקים אמינים בלבד, שאינם נתונים לשליטה של ממשלות אוטוקרטיות, כגון המפלגה הקומוניסטית בסין". היוזמה מכוונת להגן על המידע האישי והעסקי של אזרחי ארה"ב, שלא יעבור לסין הקומוניסטית.

היוזמה האמריקאית אוסרת השתתפות חברות סיניות ב-6 תחומים:

  • רשתות תקשורת,
  • ספקיות תקשורת,
  • חנויות אפליקציות,
  • אפליקציות,
  • שמירת מידע בענן
  • כבלים תת-ימיים.

באוקטובר האחרון למעלה מ-40 מדינות הצטרפו לרשתות תקשורת "נקיות". ..כולל בריטניה, וייטנאם, טאיוואן, יפן, צ'כיה, צרפת, קנדה, שבדיה, וגם ישראל.

בתגובה ל'רשת נקייה' האמריקאית הכריז שר החוץ הסיני בספטמבר 2020 על 'היוזמה הגלובאלית לביטחון דאטה' (Global Initiative on Data Security), שבבסיסה עיקרון "ריבונות הרשת הלאומית" – על כל מדינה ריבונית לנהל את מרחב האינטרנט בשטחה לפי כלליה וללא התערבות מצד מדינות אחרות.

היוזמה הסינית כוללת 8 נקודות, ביניהן:

  • קריאה לחברות טכנולוגיה להימנע מיצירת 'דלתות אחוריות' במוצריהן ושירותיהן;
  • כיבוד הריבונות וזכויות ניהול המידע ברשת של מדינות אחרות;
  • קריאה לממשלות להתחייב שלא לפגוע בתשתית חיונית של מדינות אחרות או לגנוב מהן מידע;
  • אי כפייה ממשלתית על חברות אינטרנט לאחסן בשטחן מידע המופק בחו"ל ולהתנגד למעקב המוני נגד מדינות אחרות.

ממשלת סין מצהירה כי לא תדרוש מחברות טכנולוגיה סיניות הפועלות מעבר לים להעביר מידע לרשותה. מדינות שהביעו תמיכה ביוזמה הסינית כוללות את בלארוס, לאוס, פקיסטאן, קזחסטאן, רוסיה וסוריה. מדינות מתפתחות, סמכותניות או תלויות כלכלית בסין – צפויות לתמוך ביוזמה. לא ברור עדיין מנגנון היישום של יוזמה סינית זו.

היוזמה הסינית:

  • מתנגדת לתפיסת האינטרנט כמרחב גלובלי חסר גבולות, הפועל לפי כללים אחידים, שנקבעו בפועל על ידי ארצות הברית.
  • לא מציינת במפורש את ארצות הברית ואינה פוסלת חברות טכנולוגיה או טכנולוגיות ספציפיות. מבחינת סין אין מניעה לתמוך ביוזמתה ולהצטרף במקביל לתוכנית 'רשת נקייה'.

היוזמה האמריקאית:

  • קוראת במפורש להימנע מטכנולוגיות תקשורת סיניות כתנאי להצטרפות.
  • מפרשת את שתי היוזמות כסותרות ומוציאות זו את זו.

"תחרות היוזמות" בין המעצמות מבטאת מאבק גלובלי על התקינה והדומיננטיות בעידן הטכנולוגיות מבוססות המידע.

מדינות שמתלבטות אם לאפשר תשתיות 5G סיניות, יזכו ל"שכנוע" אמריקאי, במקלות ובגזרים. לדוגמא, בברזיל נשקלת השתתפות חואה-ויי בהקמת תשתיות ה-5G במדינה – שגריר ארצות הברית ביולי 2020 הזהיר שמהלך זה ייאלץ אותה "לשאת בהשלכות".  באוקטובר 2020, דווח כי בברזיליה נחתם מזכר הבנות עם ארצות הברית, לפיו תקבל ברזיל מימון של עד מיליארד דולר לרכישת תשתיות תקשורת שלא מתוצרת סינית, ובנובמבר פורסם כי ברזיל הצטרפה לתוכנית 'רשת נקייה'. ככה עובד ה"שכנוע".

יוזמות המעצמות מפגינות היפרדות (Decoupling) בתחום טכנולוגיות התקשורת והמידע, הגיזרה הטכנו-כלכלית היא חזית עיקרית ומבחן נאמנות מדיני-ביטחוני בתחרות.

מעבר לתשתיות הסלולר, מציין שגב כי על ישראל לקחת בחשבון את יתר התחומים שבהם אוסרת תוכנית 'רשת נקייה' השתתפות גופים מסין, כולל אפליקציות, לזהות פערים ולטפל בהם.ישראל בדיאלוג ושת"פ עם ארה"ב, אך נמנעת מהצהרות פוגעניות נגד סין.

סין, ובעקבותיה ארצות הברית, מפתחות כבר תשתיות תקשורת דור שישי (6G). תשתיות אלו יוכלו להעביר מידע בקצב של 1 טרה בייט בשנייה. תשתיות שצפויות להבשיל לקראת 2030.

עוד לא ברורים יישומים של טכנולוגיה זו, אולם ברור שהם יהיו מוקדי חיכוך בין המעצמות.

גם מדינות כמו פינלנד, דרום קוריאה ויפן גם החלו לקדם מחקר ופיתוח ראשוני של יישומי 6G, בכוונה להשיג יתרון.

באוקטובר הוקמה יוזמה פרטית, Next G Alliance, של חברות טכנולוגיה מובילות במערב, שיתחילו לפעול ב- 2021 לקידום תקינה של דור 6.

שגב מדגיש כי על ישראל לגבש מדיניות לאומית בנושא ולתמרץ חברות ישראליות להשתלב במירוץ. בישראל כ- 30 חברות מפתחות יישומי 5G, לצד חברות רבות שמובילות בתחומי 'האינטרנט של הדברים', אפליקציות, בינה מלאכותית, נתוני עתק ואבטחת רשתות. אלו יחזקו קשרים טכנולוגיים עם מדינות וחברות מערביות בתחומי התקשורת, לרבות יישומי 6G בעתיד.הדי שגב ממליץ למדען הראשי במשרד המדע והטכנולוגיה והמינהל למחקר, לפיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) במשרד הביטחון לקדם מנגנון לקידום מחקר ופיתוח מקומי בנושא יישומי 6G, לצד טכנולוגיות נוספות מבוססות תקשורת ומידע, בשילוב מאמצי המגזר הממשלתי, האקדמי והפרטי. זאת, כדי לעודד טכנולוגיות כחול-לבן ולמצב את ישראל כשחקן פעיל בקואליציה הטכנולוגית המתגבשת, למיצוי יתרונה היחסי ולחיזוק קשריה המדיניים, הביטחוניים, הטכנולוגיים והכלכליים ברחבי העולם.

קישור לכתבה של הדי שגב – המכון לבטחון לאומי

 

והנפגעים?  מי??   נפגעי הקרינה !   מי?  מה?  אה .. לא מענינים.

הלו.. הלו .. הגיע הזמן להכיר ולטפל בנפגעי דור 2,3,4 בסלולר (ונפגעי וויפיי, חשמל ועוד)

והרי עוד לא התחלנו לספור את הנפגעים מדור 5, שרובם לא יכולים להבין מה הסיבה לתסמיניהם בעולם שכולו עתיר קרינה – הם נספרים וייספרו כעוד חולים "לא מוסברים"/ קרדיולוגיים/ אונקולוגיים/ אוטואימוניים/ נוירולוגיים ..   לפני שמלהיבים לקראת דור 6 ..

בארץ פורסים כרגע רק דור 4+ ולא דור 5 מלא.. ויקח זמן כי כלכלית אין הצדקה (בטח לא בימי קורונה) .. אבל יחסי הציבור עובדים, ובמסגרת זו מפמפמים כמה דור 5 נהדר ושהכרחי, ממש הכרחי כבר דור 6.

כן כן .. יחסי הציבור של התעשייה לא נחים (גם לא זו שמשחירה אותנו ואת חיינו, מכחישה את נזקי הקרינה והנפגעים ממנה).

אבי וייס – יועץ תקשורת מכחיש נזקים (וממש ממש ללא קשר משפחתי)  .. כבר ב- 2019 התלונן ושאל מתי יחלו בישראל לעסוק ב-6G (הדור השישי בסלולר).   לטענתו (החוזרת) – רק בהחלפת צמרת משרד התקשורת שמעכבת התפתחות טכנולוגית. אבי וייס מפרט כי בארה"ב, באיחור של שנה אחרי סין, החל הרגולטור לתקשורת (FCC) לעסוק בדור הבא של הסלולר.

לדבריו, הדור הנוכחי – 5G הוא כבר "עובדה קיימת" – הוא כבר בעתיד –  "יש צורך לנוע קדימה". בישראל, מתלונן יועץ התקשורת אבי וייס "זה לא קורה ולא יקרה בטווח הזמן הנראה לעין. אפילו פריסה של 4G (דור רביעי) – לא הושלמה אצלנו! רק סילוק הצמרת הנוכחית של משרד התקשורת (שר, מנכ"ל ועוד כמה בכירים), יכולה לפתוח את הסתימה הרגולטורית.

במאי 2018 דיווח אבי וייס על תחילת פיתוח רגולציה וטכנולוגיות 6G, הדור השישי בסלולר, שהחל בסין אחרי שטכנולוגיית 5G הופצה בסין ב- 3 מפעילות הסלולר הגדולות. בארה"ב החלה פריסת 5G ב-2018 אבל הרגולטור לתקשורת FCC, החל לטפל בהתקדמות רגולטורית וטכנולוגית לכיוון דור שישי 6G "רק" במרץ 2019, ההחלטה הראשונה של ה-FCC הייתה הקצאת תדרים ובכמות גדולה (מעל 21 גיגהרץ) בתחום שמעל 95 גיגהרץ, ולהקצות את כל התדרים כחופשיים לא נדרש רישיון). תוכנית זו זכתה לתמיכת הנשיא, דונלנד טראמפ, שעודד את פריסת 5G וטכנולוגיות מתקדמות נוספות כמו AI ומחשוב קוואנטי.

למה צריך 6G כשעוד לא הסתיימה פריסת 5G?

עונה אבי וייס כי אורך חיי טכנולוגיית תקשורת חדשה כ-10 שנים, עד שהיא מוחלפת ע"י טכנולוגיה מתקדמת יותר.יש צורך כבר לפתח תקנים, תדרים ורגולציה ל-6G כדי שבסביבות 2025 – 2030 יועבר העולם ל-6G, כעשור אחרי שהשוק נע (ב-2015) ל-5G.    אבי וייס מפרט – סיבות טכנולוגיות וצרכים חדשים שמוגדרים כאתגרים למפתחים ולרגולטורים, שדוחפים כבר את 6G. בין הצרכים:

  • דור רביעי מתקדם – LTE בגרסה הכי מתקדמת של דור 4.5, מספק בממוצע רוחבי פס של 28 מגה סל"ש.
  • דור חמישי – 5G מספק בממוצע כ-600 מגה סל"ש.

הצרכים הקיימים והעתידיים הם של חיבורי גיגות, בעיקר לצרכי IoT  לרבות רכב אוטונומי ועיר חכמה.  לטענתו, אין יכולת לספק גיגות ב-5G ולכן זה יסופק בדור הבא של הסלולר – 6G. הכוונה להגיע עד 1 טרהביט בערוץ היורד ב-6G. מהירות דמיונית – אתגר למפתחי הטכנולוגיה.  ..  והוא ממשיך ומפרט .. זמן שיהוי שירד מ-50 מילי-שניות ב-4G ל-1 מילי-שניות ב-5G. הצרכים החדשים דורשים הרבה יותר מזה. ליישומים של רחפנים בכמויות, מציאות מדומה / רבודה, ניתוחים רפואיים באמצעות רובוטיים מרחוק, רכב אוטונמי ועוד, 1 מילי-שניות זה לא מספק. לכן, יש צורך להוריד את השיהוי הרבה יותר וזה ייעשה ב-6G.  לטענתו, שיפור זמן הסוללות במכשירי הקצה לפני שיש צורך בטעינה של המכשיר. טכנולוגיית 5G הורידה את צריכת הזרם והאריכה את חיי הסוללה עד פי 10 מול 4G. אבל זה עדיין לא מספק את הצרכים של הצרכנים.לצרכים של AI ומחשוב קוואנטי יש צורך במערכת תקשורת הרבה יותר יציבה וחזקה מאשר 5G.  ו ..  במקביל להתפתחות לכיוון 6G, מתפתחות טכנולוגיות סלולר חדשות שלא מוכרות בכלל בישראל (וגם לא תהיינה בישראל, בגלל שצמרת משרד התקשורת – שר ומנכ"ל ועוד כמה בכירים, עובדים עבור חברות הסלולר ולא עבור הציבור), דוגמת טכנולוגיית CBRS.     ..   אבי וייס מתלונן שזה לא קיים בישראל, הטכנולוגיה הסלולרית הזו, שהיא טכנולוגיה סלולרית זולה ומהירה בתדרים חופשיים – בתוך בניינים ולצרכי IoT.

נסיים את פרק 6G לעת עתה בתזכורת – הוקמה התאגדות Next G Alliance, לקידום דור שישי בסלולר – 6G.

קבוצות העבודה יתחילו לפעול בתחילת 2021, כדי לקדם תקינה וסטנדרטים ל-6G במטרה שארה"ב תהיה בין המובילות. כאמור, יועץ התקשורת הזועם והמכון לבטחון לאומי המודאג קוראים לישראל להצטרף למירוץ.

ובמקביל ..

פרופ' בלפום סוקר ספרות מחקרית של 20 שנה על רגישים לקרינה ודורש הכרה כהפרעה נוירולוגית פיזיולוגית   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32168876/

דר' יעל שטיין מהדסה עין כרם ודר' איריס יודסין סוקרות אף הם מנגנוני רגישות לקרינה שנמצאו במחקרים   https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0013935120303388?via%3Dihub

 

התיחסויות של רופאים בישראל לרגישות לקרינה

https://galweiss.com/%d7%9b%d7%9e%d7%94-%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%90%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%9b%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a8%d7%92%d7%99%d7%a9%d7%99-%d7%a7%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94/

חלק קטן מהמחקרים המסבירים את מנגנוני הפגיעה של הקרינה בתאי הגוף      https://galweiss.com/%d7%a4%d7%92%d7%99%d7%a2%d7%aa-%d7%a7%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94-%d7%90%d7%9c%d7%a7%d7%98%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%92%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%aa%d7%90%d7%99-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%a3-%d7%9e%d7%9e/

פרופ' מרטין פול על נזקי הקרינה הבלתי מייננת   https://galweiss.com/%d7%a4%d7%a8%d7%95%d7%a4%d7%a1%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%9f-%d7%a4%d7%95%d7%9c-%d7%a8%d7%90%d7%99%d7%95%d7%9f/.

 

 

דר' ברברה דוהמן (Barbara Dohmen) מתיחסת לסיכוני דור 5 ולהשפעת הקרינה הבלתי מייננת על נפגעי קרינה ועל רגישי קרינה, שמגיעים למרפאתה יותר ויותר:

  • צמצום אופציות תפקוד
  • פגיעה חמורה בבריאות
  • במקרים מסוימים – אף סכנת חיים

דר' דוהמן מפנה לעצומה החתומה על ידי מדענים ורופאות רבים https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal

קישור   https://www.diagnose-funk.org/publikationen/artikel/detail&newsid=1361?fbclid=IwAR2UK6E_YNFJpExcSOpVDY3zabHUEF0ytsxiRuolHRKOSu5lh6Lgq6N2rS8

(תרגום לעברית  https://galweiss.com/%d7%93%d7%a8-%d7%91%d7%a8%d7%91%d7%a8%d7%94-%d7%93%d7%95%d7%94%d7%9e%d7%9f-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a1%d7%99%d7%9b%d7%95%d7%9f-%d7%94%d7%92%d7%95%d7%91%d7%a8-%d7%9c%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%90%d7%95%d7%aa/)

 

לא כל נפגעי הקרינה רגישים לקרינה – לא ! ממש לא !

רוב הנפגעים כלל אינם מרגישים את הקרינה ואינם מודעים לפגיעת הקרינה הבלתי מייננת בבריאותם.

הסיבה לתסמינים המיידיים ולכאבים של רגישי הקרינה הינה פגיעה נוירולוגית – לפי הדמיות מוחיות במחקר של הוזר והוזר (2017)  ברור היום כי  לרגישי הקרינה מוח אחר, אבנורמליות מוחית, אשר פרופ' בלפום דורש להגדיר כהפרעה נוירולוגית.

רוב הנפגעים לא מרגישים את הקרינה, שלא נקלטת בחושים המוגבלים של האדם.  אבל .. הם מפתחים מחלות קשות לאט לאט, תא אחר תא.  רבים נפגעים בלי להרגיש תסמינים מיידיים וגודשים את המחלקות הנוירולוגיות, קרדיולוגיות, אונקולוגיות, אנדוקריניות בגילאים צעירים יותר ויותר.  הפגיעה בתאי הגוף איטית והדרגתית – לדוגמא, חלק ממנגנוני הפגיעה שנמצאו במחקרים.  

חברתנו עדית אהרון, נפגעת קרינה, שעברה כבר 4 ניתוחי מוח להסרת גידולים כתוצאה מקרינה סלולרית (פרופ' סיגל סדצקי והצוות שלה חקרו אותה ואת הרגלי השימוש שלה בסלולר והחתימו אותה על סודיות, אותה ואת שאר הצעירים עם סרטני מוח, רובם כבר נפטרו). עדית השתתפה בתוכנית "המפצח" של אושרת קוטלר ב- 2018

 

אנחנו העדות לנזקי הקרינה, כמו שאומרת עו"ד דפנה טחובר חברתנו לפגיעה, אנחנו שנפגענו כבר מדור 2,3,4 בסלולר, חלק נפגעו מוויפיי, יש נפגעי חשמל – הרבה לפני דור 5.

(בקטע קצר זה מופיעים רק דברי הרופאים מהתוכנית לגבי הטכנולוגיה של דור 5 – טכנולוגיה שלא נבדקה כהלכה, לא מקבלת אישורים לניסויים כי אינה בטוחה, אך מיושמת על הציבור כולו. לשימוש לכל מי שחפצים להפיץ ולהזהיר את הציבור שמסתירים ממנו את האמת).

 

קישורים חשובים:

סקירת ספרות מחקרים על מנגנוני רגישות לקרינה – דר' יעל שטיין ודר' איריס יודסין

כמה רגישים לקרינה יש – דר' יעל שטיין

חיפוש מגורים לנפגעי קרינה

אין איפה לגור – העדר אופציות מגורים לנפגעי קרינה קשים בארץ

זיהום אלקטרומגנטי ורגישות לקרינה – דר מגדה חבס

בעברית – מספר מחקרים על רגישות  לקרינה

 

 

העלייה בקרינה, עקב פריסת דור 5, צפוייה להיות הדרגתית. חשוב להיערך אבל לא להיכנס לפאניקה.

עמיר בורנשטין יכול לסייע בשלבי היערכות ..

1. להפסיק להשתמש בסלולרי ובציוד אלחוטי ולעבור לציוד חוטי. זה מיידי.

https://www.norad4u.co.il/guidesh/return2wired/

2. להמשיך ללמוד ולצמצם חשיפה לקרינה בבית, במשרד ובכלי רכב.

https://www.norad4u.co.il/…/step-by-step-emf-reduction-h/וגםhttps://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/

וגם ..  https://www.norad4u.co.il/emr-reduction-h/?fbclid=IwAR3PCQ5aSlb5o5nUNefFz3gnmfdjaVZMjv1P-RE678nFLnuQl8E9SSaJ0cw

3. אם אין ברירה – למגן את הבית/ משרד/ רכב

https://www.norad4u.co.il/emr-protection-h/

4. אם אין ברירה, כשכבר יש רגישות לקרינה ולאחר הפסקת שימוש בסלולרי ובציוד אלחוטי – לשקול שימוש במיגון אישי.

https://www.norad4u.co.il/emr-protection-h/personal-rf-protection/?fbclid=IwAR2dHVhku6fCQ7FK03YP2PXSjL_fwzRgOpupAwn3OTMUINw1eAM4QuwNu7g

 

ומבחינת המחאה ..  מה נותר לעשות כעת? 

הפעילים יזמו יום מחאה בינלאומי שעבר בקול ענות חלושה (26 בספטמבר) עקב אירועי הקורונה, המשבר הכלכלי, החרדות והמחאות העולמיות.  .. אז מה לעשות? הם שואלים ..

הדרך היחידה כיום היא חרם צרכנים, פגיעה בביקוש.

זה אומר – להפסיק להשתמש בסלולרי ובאלחוטי – לחזור לחיבור קווי (מהיר, יציב ואיכותי).

על הציבור להבין כי כאשר הוא משתמש בסלולר, בוויפיי ובציוד אלחוטי הוא יוצר צורך בעוד אנטנות סלולריות מול הבתים. בינתיים מנצלים את חוסר ההבנה הזה בציבור כדי לפרוס עוד ועוד אנטנות.

ואפשר אחרת.. הנה ידיעה על עראבה – התנגדות תושבים מנעה פריסה

 

 

צריכים סלולר לחירום ובחוץ?

קחו דור 3 (פחות קרינה) בטלפון טיפש ולא סמרטפון והשתמשו רק מחוץ לבית.

(לצערנו, פעילי מחאה דור 5 רבים מחוברים לניידים שלהם ולא נראה שיש מספיק שיעשו זאת, כך נראה כרגע)

נפגעי הקרינה, כמוני, עשו זאת מזמן ולא מבחירה חופשית – אלא מכאבים וחולי – ממליצה שתחסכו לעצמכם את זה !

הנה שקף מעולה שהעלה עמיר בורנשטין (מתוך מצגת בנושא)

רוצים לעצור את דור 5? שואל עמיר בורנשטין, הפסיקו מיד שימוש באלחוטי וסלולרי

 

חרם צרכנים, פגיעה בביקוש – זו הדרך ! אבל רבים צריכים להצטרף.

 

תודה לשני ירושלמי, שתרגמה ראיון עם פרופ' מרטין פול

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=155684712858412&id=101625134931037

https://www.facebook.com/101625134931037/videos/248237176613905

 

 

דניאל שוורצברג, מודד קרינה שמכיר ברגישות לקרינה ומכיר רגישים לקרינה, מסביר שדור 5 אינו הבעיה אלא קרינה בלתי מייננת. עם זאת, מדובר במודד קרינה מוסמך המודד בציוד האיטי ולפי התקנים של משרד התקשורת. בדיקה זו אינה מתאימה לרגישים לקרינה. רגישים לקרינה יכולים לפנות למיה אלחלל ולמנהלי העמותה (או לקבוצות בפייסבוק) כדי להתייעץ לגבי מדידות. ותמיד מומלץ לרכוש מד קרינה איכותי ומהיר וללמוד למדוד.

עמיר בורנשטין מדגים מה פעילי מחאת דור 5 עושים לעצמם בלי לדעת בשימוש בציוד סלולרי ואלחוטי

תגובתו של עמיר בורנשטין למסרי ההרגעה של איגוד ערים בנוגע לדור 5 – כולל סימוכין ורשימת מקורות ומחקרים ארוכה

 

 

ראיון עם פרופ' מרטין פול על נזקי הקרינה הבלתי מייננת

דברי בכירי משרד הבריאות על דור 5

 

תגובה לשר התקשורת הקודם, דוד אמסלם, לגבי דור 5

תגובה מנומקת של עמיר בורנשטיין על פרסום מסרי הרגעה מטעם איגוד ערים לגבי דור 5

עמדת עמותת רגישות לקרינה ישראל בענין דור 5 בסלולר 

אנחנו נפגעי דור 2,3,4 בסלולר ולא חלק מהתלהמות מחאת דור 5

כן ולא דור 5 (לפני מכרז דור 5 היוצא לדרך היום)

תגובה ל"כאן סקרנים" על דור 5

על קרינה ודור 5 – בעקבות תחקיר "המפצח" עם אושרת קוטלר

בתגובה לפרסום של משרד התקשורת לגבי דור 5

דור 5 – מה בעצם הבעיה?

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top