רגישות יתר לקרינה – משבר הומניטרי הדורש התיחסות דחופה (תרגום מסמך של ועדה בינלאומית לנזקי קרינה)

מסמך של הועדה הבינלאומית להשפעות ביולוגיות של קרינה בלתי מייננת/ שדות אלקטרומגנטיים – International Commission on the Biological Effects of Electromagnetic Fields

הם מפרסמים את מאמריהם באתר icbe-emf.org

קישור לקריאה להכרה, יולי 2024 – https://icbe-emf.org/activities/electrohypersensitivity/#

.

ארגון ICBE-EMF מפרסם המלצות לגבי קרינה, על סמך מחקרים איכותיים, שעברו ביקורת עמיתים – ברמות נמוכות בהרבה מתקני הקרינה הרשמיים.

הארגון כולל מדעניות וחוקרים, רופאות ומהנדסים מרחבי העולם, שהתאחדו במטרה להגן על בריאות הציבור, החי והצומח מנזקי קרינה (עד וכולל 300 GHz).

הארגון הוקם ב- 2021 על ידי יועצים לעצומת המדענים https://emfscientist.org/ – עצומה שנחתה בידי 240 מדעניות וחוקרים בלתי תלויים, שפרסמו למעלה מ- 2000 עבודות על EMF (תדרים אלקטרומגנטיים), ביולוגיה ובריאות. מטרתם הגנה על בריאות הציבור והסביבה מנזקי קרינה בלתי מייננת מעשה ידי האדם.

ביולי 2024 פרסמה הועדה קריאה לראות ב ..

רגישות יתר לקרינה (EHS) – משבר הומניטרי הדורש התיחסות דחופה

הורדה – מסמך בפורמט PDF

תרגום חופשי של המסמך:

ארגון ICBE-EMF מחויב להגנה של האדם ושאר מינים מהשפעות מזיקות של קרינה בלתי מייננת. הדאגה הגבוהה ביותר מתיחסת לילדות וילדים, נשים הרות, חולים כרוניים ורגישי קרינה (EHS).

הארגון מייחס את הגידול של רגישות יתר לקרינה (EHS) להתפשטות המהירה של שדות ותדרים אלקטרומגנטיים מעשה ידי אדם (אנתרופוגניים)

תסמיני רגישות יתר לקרינה (EHS) עלולים להתרחש בעת שימוש במכשירים מקרינים או בעת חשיפה לתשתיות, כגון טלפונים ניידים, טלפונים אלחוטיים DECT, וויפיי WI-FI, בולטות', מונים חכמים, אנטנות סלולריות, כלי רכב חשמליים, קוו מתח, ציוד חשמלי ביתי, מכ"מים ועוד מקורות לחשיפות בעוצמה נמוכה.

עולם הביולוגיה משתמש בשדות אלקטרומגנטיים, כמו גם באותו כימיים. השימוש הנרחב בשדות חשמליים ומגנטיים (EMF) חדש ושונה מאד מזה הנמצא בטבע. לכן, נגרמות הפרעות לתפקוד הביולוגי התקין, גם ברמות הנחשבות "נמוכות".

תסמונת רגישות יתר לקרינה (EHS) היא תגובה פיזית רב-מערכתית, עם תסמינים שמשתנים מאדם לאדם, עקב הבדלים אנטומיים ופיזיולוגיים.

תסמינים כוללים הפרעות שינה, תשישות, כאבי ראש, סחרחורות, הפרעות קצב לב, טיניטוס (טנטון/ צלצולים באוזניים), פריחות וגירויים בעור, רגישות לכימיקלים, הפרעות חושיות והפרעות במצב הרוח.

ועדת מוגבלות אמריקנית ( US National Council on Disability) ב- Health Equity Framework של שנת 2022, הכירה בכך ש .. רגישות יתר לקרינה נקשרת לשימוש בתקשורת אלחוטית וטכנולוגיות חשמליות ומקורות אחרים של קרינה בלתי מייננת, שעלולים לעורר (טריגר) תגובות פיזיות קשות – לבביות, נשימתיות, נוירולוגיות ואחרות – מגבילות ואף מסכנות חיים.

המצוקה והמוגבלות הנקשרת לרגישות יתר לקרינה (EHS) מוכרות על ידי ארגונים מדעיים, חברתיים ורפואיים שונים.

לפי דו"ח 2019 של הועדה האירופית European Commission’s EESC 2019 Report on Digitalization: Challenge for Europe, בכל יום מספר רגישי הקרינה גדל. ההערכות הן כי 3-5% מהציבור רגישים לקרינה. כלומר, 13 מיליון אירופאיים סובלים מתסמונת זו, שקיבלה שמות רבים משך השנים ( electro-sensitivity, Wi-Fi syndrome, microwave syndrome, electromagnetic hypersensitivity, etc) . ככל שהשימוש בציוד מקרים ואלחוטי ימשיך, יגדל מספר הסובלים מרגישות לקרינה בהתמדה.

רבות מהחשיפות לקרינה אינן רצוניות ובלתי ניתנות להימנעות כיום. כתוצאה מכך, נגרם אובדן של עבודה, לימודים ומגורים. כמו כן, היפרדות ממשפחה, חברים ומעגלי תמיכה, העדר טיפול רפואי הולם והעדר נגישות למרחב ציבורי. ההפרעה ליכולת ניהול חיים אדירה, אינה אנושית ומאד מטרידה.

הדאגה העיקרית של כותבי המסמך – רגישות לקרינה (EHS) היא משבר הומניטרי בנסיקה

האקדמיה האירופית לרפואה סביבתית – The European Academy for Environmental Medicine (EUROPAEM) – מדווחת כי תסמיני רגישות יתר לקרינה (EHS) מתרחשים בתגובה לחשיפות בעוצמה נמוכה בהרבה מתקני החשיפה המותרים לפי ממשלות שונות בעולם.

תקני החשיפה המותרים כיום לא מגינים על מי שסובלים מרגישות לקרינה (EHS) ואין פרוטוקולים רפואיים או תוכניות להקלה ולסיוע לקבוצה פגועה זו.

תקינה ואסדרה ממשלתית אמורות, אך לא מבצעות, חקירה של טענות לפגיעה ועדכון של מדיניות להבטחת הגנה גדולה יותר של בריאות הציבור ורווחתו.

עקב מודעות רפואית נמוכה, רוב מקרי EHS אינם מזוהים ומאובחנים בצורה שגויה, מבזבזים משאבים רבים של מערכת הבריאות עקב בדיקות וטיפולים שגויים ומיותרים (ואף מזיקים).

ארגון ICBE-EMF סקר היטב עדויות מדעיות, לצד דיווחי מקרים, ותרם לחקר רגישות היתר לקרינה. מטרת הארגון להביא להכרה ברגישות יתר לקרינה (EHS) כפציעה הנגרמת מחשיפה לקרינה –  EMF-induced external cause of injury – על ידי רשויות בריאות בעולם. זה כולל תמיכה וסיוע מותאם לצרכי אוכלוסייה זו, הזקוקה למגורים מוגנים, טיפול רפואי הולם, חינוך ותעסוקה מתאימים, נגישות לחיי הציבור ואפשרויות ככל אדם.

הכרה זו תביא לעלייה במודעות הציבורית, תקציבי מחקר וקריאה להורדת תקני הקרינה לרמה סבירה.

רגישי קרינה זכאים למרחבים נמוכי קרינה למגורים, עבודה, לימודים, שירותים ומרחב ציבוריים. יש ליצור זאת בהקדם עבור אוכלוסייה שהולכת וגדלה. זאת, לא רק לצורך הפחתת חומרת הרגישות לקרינה, אלא גם להפחתת ההיארעות של רגישות לקרינה ברחבי העולם.

מקורות:

[1] Electromagnetic hypersensitivity: proceedings, International Workshop on Electromagnetic Field Hypersensitivity, Prague, Czech Republic, October 25-27, 2004, Meeting report, 13 May 2006. https://www.who.int/publications/i/item/9789241594127

[2] European Commission EESC report. Digitation: Challenges for Europe, Social Impact of Digitation, Electromagnetic Sensitivity, 2019, Chapter 3, pg. 85.  https://www.eesc.europa.eu/en/our-work/publications-other-work/publications/digitalisation-challenges-europe#downloads

[3] European Commission EHS Workshop, Electromagnetic-hyper-sensitivity: The state of science. April 13, 2023. Hosted by MEP Michele Rivasi. Reported by Europeans for Safe Connections https://esc-info.eu.

https://esc-info.eu/en/european-citizens-travel-to-the-eu-parliament-to-present-an-unpopular-issue/ (French and English)

[4] Hardell L, Nilsson M. Summary of seven Swedish case reports on the microwave syndrome associated with 5G radiofrequency radiation. Rev Environ Health. 2024 Jun 19. doi: 10.1515/reveh-2024-0017. Epub ahead of print. PMID: 38889394. https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/reveh-2024-0017/html

[5] Belyaev I, Dean A, Eger H, Hubmann G, Jandrisovits R, Kern M, Kundi M, Moshammer H, Lercher P, Müller K, Oberfeld G, Ohnsorge P, Pelzmann P, Scheingraber C, Thill R. EUROPAEM EMF Guideline 2016 for the prevention, diagnosis and treatment of EMF-related health problems and illnesses. Rev Environ Health. 2016 Sep 1;31(3):363-97. doi: 10.1515/reveh-2016-0011. PMID: 27454111. https://doi.org/10.1515/reveh-2016-0011

[6] International Commission on the Biological Effects of Electromagnetic Fields (ICBE-EMF). Scientific evidence invalidates health assumptions underlying the FCC and ICNIRP exposure limit determinations for radiofrequency radiation: implications for 5G. Environ Health. 2022 Oct 18;21(1):92. doi: 10.1186/s12940-022-00900-9. PMID: 36253855; PMCID: PMC9576312. https://icbe-emf.org/wp-content/uploads/2022/10/ICBE-EMF-paper-12940_2022_900_OnlinePDF_Patched-1.pdf

_____________________________________________________________________

Issued July 2024
The International Commission on the Biological Effects of Electromagnetic Fields
ICBE-EMF.org
info@ICBE-EMF.org


.

עוד מאמר של הועדה הבינלאומית להשפעות ביולוגיות של קרינה בלתי מייננת ושל רון מלניק על תקנים בנוגע לקרינה בלתי מייננת – בתרגום של עמיר בורנשטיין – בקישור זה

סיכומי מחקרים, מאמרי עמדה, אזהרות וחוות דעת של קבוצות ומדיניות על קרינה בלתי מייננת
הבסיס לתקנים אינו מדעי – רון מלניק וה ICBE-EMF (הוועדה הבין לאומית להשפעות ביולוגיות של קרינה בלתי מייננת)
מאמר מ- 2022, שנכתב על ידי רון מלניק (המדען שתכנן את הניסוי במחקר NTP). פורסם מטעם הוועדה הבין לאומית להשפעות ביולוגיות של קרינה בלתי מייננת (ICBE-EMF).
במאמר נקבע כי הבסיס לתקנים (של FCC ושל ICNIRP לחשיפה סביבתית, כמו גם תקני SAR לחשיפה אישית ממכשירים, כגון טלפונים סלולריים) אינו מדעי, אלא מבוסס על הנחות יסוד שגויות שאינן עומדות במבחן המציאות.
המאמר מפרט את הנחות היסוד השגויות (שכל השפעה ביולוגית נגרמת בגלל אפקט החימום של הקרינה, וההנחה שקרינת רדיו לא גורמת להשפעות אחרות כאשר הקרינה היא ברמה שלא מחממת את הגוף, ובנוסף, 12 הנחות יסוד אחרות שלא פורסמו אבל אומצו על ידי FCC ועל ידי ICNIRP).
המאמר מפרט מחקרים שמראים נזקים ביולוגיים ובריאותיים ברמות קרינת רדיו שלא גרמו לחימום ונמוכות מהספים של FCC, ICNIRP ו- SAR (היווצרות רדיקלים חופשיים, נזק ל- DNA, נזקים לשריר הלב, סרטן מסוגים מסוימים, נזק לזרע ופוריות, אפקטים נוירולוגיים, רגישות לקרינה).
פורטו גם מחקרים שהדגימו קשר סטיסטי בין חשיפה לקרינת רדיו לסרטני מוח ובלוטת התריס.
לטענת רון מלניק החוקר, ICNIRP, כמו גם FCC לא עידכנו ב- 2020 את התקנים שנקבעו ב- 1990, תוך התעלמות מהצטברות מידע ועובדות מדעיים המצביעים על נזקים ביולוגיות ברמות קרינה נמוכות מהתקנים, ועל כי הנחות היסוד שמאחורי התקנים שגויות.
כך, התקנים לא מגינים על עובדים, ילדים, אנשים רגישים, נשים הרות, חולים ועל בריאות הציבור והסביבה בכלל מנזקים קצרי טווח ומנזקים ארוכי טווח של קרינה בלתי מייננת מעשה ידי האדם.
החוקר קובע כי התקנים חייבים להיות מבוססים על ראיות מדעיות ולא על הנחות יסוד שרירותיות, וודאי לאור הגידול בחשיפה לקרינת רדיו סביבתית בשל הפריסה של דור חמש 5G בסלולר.
המאמר – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9576312/
https://ehjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12940-022-00900-9
Environ Health. 2022; 21: 92.
Published online 2022 Oct 18. doi: 10.1186/s12940-022-00900-9
PMCID: PMC9576312
PMID: 36253855

.

מאמרים מתורגמים נוספים של גוף זה – ביקורת על התקנים ועוד, באתר "ללא קרינה בשבילך"
https://www.norad4u.co.il/?s=ICBE-EMF

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top