פרויקט 'שם אחד' OneName כינס אנשים המתמודדים עם מצבים רפואיים ומוגבלויות תפקודיות הנגרמים מקרינה אלחוטית, מומחים לקרינה ונזקיה, יזמי טכנולוגיה בטוחה, מדעניות, חוקרים וצוותי רפואה המכירים בנזקי הקרינה כדי לבחור שם אחד – שם ברור ונטול סטיגמות – לחולי הנגרם מחשיפה לקרינה אלקטרומגנטית ולשדות אלקטרומגנטיים.
(קרינה בלתי מייננת – סלולרי, וויפיי, בלוטות', מיקרוגל, חשמל, ראדאר/ מכ"ם ועוד).
החל מינואר 2025 השם הבינלאומי הוא ..
תסמונת הקרינה האלקטרומגנטית – Electromagnetic Radiation Syndrome
ובקיצור תסמונת EMR או EMR Syndrome, וכמתבקש EMR-S.
מהי התסמונת – פירוט באתר "רגישות לקרינה ישראל" (מסתבר שצריך לשנות את השם)

.
להלן הודעה לעיתונות של OneName Project.
תסמונת EMR היא השם החדש למשבר בריאותי של המאה ה- 21, נכתב בהודעה לעיתונות.
מיליוני אנשים חווים תסמינים פיזיים – כולל כאבי ראש, הפרעות שינה, הפרעות קצב לב ועוד – בעת חשיפה לקרינה אלקטרומגנטית (EMR), נכתב. אולם, עד כה היה קשה לנפגעות ולנפגעים לבטא את מצבם ולהסביר לסביבה, בהעדר מושג אחד ברור וקל להבנה של תסמונת זו.
מי שנפגעו השתמשו במגוון שמות .. כמו "רגישות לקרינה" electromagnetic sensitivity או רגישות יתר לקרינה electrohypersensitivity, או תסמונת המיקרוגל microwave syndrome או תסמונת הוואנה Havana syndrome .
חלק מהשמות תייגו את הנפגעות והנפגעים כ"רגישים", במקום למקם את האשמה למצבם בקרינה שגרמה לחולי.
שמות אחרים גרמו בלבול ואי הבנה, כמו תסמונת המיקרוגל/ הוואנה, בגלל אסוציאציות לתנורי מיקרוגל או בירת קובה, במקום ייחוס לקרינה האלחוטית מטלפונים סלולריים, נתבי וויפיי ומכשירים אלחוטיים חכמים.
מטרת ההתכנסות של פרויקט 'שם אחד' היתה לבחור שם אחד, נטול סטיגמות, לחולי הנגרם מחשיפה לקרינה אלחוטית ולשדות אלקטרומגנטיים.
מנהל הועדה דר' קנט צ'מברלין, תיאר את תהליך בחירת השם (שארך חודשים) כדיון מפרה ושיתוף פעולה כדי להביא להכרה בסבל של מי שנפגעו מחשיפה לקרינה. צ'מברלין היה יו"ר ופרופ' חבר במחלקה להנדסת מיחשוב וחשמל באוניברסיטת ניו-המפשייר. הוא שימש כנציד ניו-המפשיר בועדה Commission to Study The Environmental and Health Effects of Evolving 5G Technology, קבוצה של מומחים שהתמקדו בבטיחות אנטנות וקרינה אלחוטית. כיום הוא נשיא Environmental Health Trust (EHT).
כעת יש פעילות של מי שנפגעו מקרינה ובעלי בריתם להבטיח כי המונח "תסמונת קרינה אלקטרומגנטית (EMR)" יוכר על ידי הממסד הבינלאומי, כמו ארגון הבריאות העולמי WHO.
עלוני הסבר יהיו בקרוב באתר EMR Syndrome
.
נדרש שם אחד שקל לזכור ולהבין, אמרה מזכירת הועדה, רות מוס, Ruth F. Moss, שמנהלת את SafeTech Westchester בניו-יורק וסובלת בעצמה מתסמונת EMR. היא ציינה כי כאשר אובחנה ב- 2015 כסובלת ממחלה הקשורה לקרינה אלקטרומגנטית שאלה "ואיך קוראים לזה?" .. היא קיבלה שמות שונים למצבה, במהלך החודשים הראשונים. מאוחר יותר נתקלה בשמות נוספים לאותה תסמונת הנגרמת מחשיפה לקרינה בלתי מייננת. כמי שעבדה בשיווק, הבינה שזה יוצר בעיה ומחבל באפשרות לבניית מודעות ציבורית, הבנת התסמונת והכרה בה – חייבים שם אחד ברור. אין סיכוי לזכור ולהבין מצב בריאותי/ רפואי אם יש לו כמה שמות והגדרות. וזה חייב להיות שם שאין בו הטייה או האשמת הקורבנות.
תהליך בחירה השם היה שקוף וארך 4 חודשים – הוצג בonline public forum והציבור יכל להציע שמות ולהגיב. ואז התכנסה ועדת ההחלטה, שכללה 11 מומחי רפואה, מדעניות חוקרות, פעילי סביבה, מומחי טכנולוגיה בטוחה ומודדי קרינה ומי שנפגעו מתסמונת EMR (כמונו, שעד כה קראנו לעצמנו רגישי הקרינה כדי לא להרגיז אחרים בהצהרה שהקרינה מסוכנת, כאילו אנחנו רגישים במיוחד).
הקריטריונים לבחירת השם ממבחר ההצעות היו:
– קלות הבנה
– העדר סטיגמה / האשמת מי שנפגעו מהקרינה
בספמטבר 2024 נבחר השם תסמונת EMR, שהתאים לדרישות ותפיסות הצוותים השונים.
הרופאה הפונקציונלית/ אינטגרטיבית שמכירה בתסמונת ומטפלת בה ופעילה להכרה בנזקי הקרינה, דר' שרון גולדברג, השתתפה בדיוני בחירת השם. היא ציינה כי השם הקודם עימו פנו נפגעות ונפגעי הקרינה לצוותי רפואה – "רגישות לקרינה" הטילה את האשמה עליה כ"רגישים מדי". ואת זה היה צורך לשנות ולהבהיר כי מדובר בחולי הנגרם מקרינה. השם מבהיר את האטיולוגיה – מתמקד בקרינה האלקטרומגנטית כסיבה לתסמינים, בלי תיוג של האדם שמדווח עליהם. השימוש במושג "תסמונת" כבר שגור, ציינה דר' גולדברג, הציבור מכיר אותו גם מפרסומי חברות התרופות בשיווק תרופות חדשות. מושג זה רחב דיו להכיל מגוון צורות חולי ומוגבלות הנגרמות מחשיפה לקרינה על הספקטרום האלקטרומגנטי.
.
שמות שניתנו לתסמונת זו החל משנת 1900 (התסמונת קיימת ומוכרת מאז החל שימוש בחשמל
השמות שניתנו לרגישות לקרינה החל משנת 1900
.
קביעת השם החדש, מקבילה לספקות הגדלים לגבי תקני הקרינה של FCC (FCC) exposure limits לגבי wireless radiation בהתיחס לבריאות הציבור health – תקנים שלא עודכנו מאז 1996 (וגם אז נקבעו שרירותית). בשת 2021, זכו ארגון Children’s Health Defense, וארגון EHT, בשיתוף עוד כמה קבוצות, בתביעה נגד התקנים של FCC – על הניצחון בתביעה.
בתביעה הוגשו 11,000 דפי עדויות לגבי נזקי קרינה בלתי מייננת, כולל 5G, שפורסמו במהלך השנים ו- FCC התעלמה מהן. דפי עדויות אלה מוכיחין את התפשטות החולי הנגרם מחשיפה לקרינה ברחבי העולם.
מאז, על FCC עדיין לתת מענה מדוע לא עדכנו את התקנים והאזהרות וההמלצות לציבור לגבי קרינה אלחוטית מעשה האדם ונזקיה (קרינה בלתי מייננת).
המודעות לתסמונת EMR, אמרה דר' גולדברג, תסייע לאנשים לחיות באופן בריא יותר. מודעות לנזקי קרינה צריכה להיות מיושמת בהנחיות רפואיות לאורח חיים בריא וצמצום חשיפה לקרינה אלחוטית. היא ציינה כי הפחתת החשיפה לקרינה תסייע להוריד רמות סוכר בדם ולשפר את איכות השינה.
.
אתר רגישות לקרינה ישראל
דף הבית
.
השמות שניתנו לתסמונת החל משנת 1900
השמות שניתנו לרגישות לקרינה החל משנת 1900
בקרוב נאלץ לשנות את כל עלוני המידע .. כמו זה .. תסמינים שכיחים

כתבות נוספות של CHD בענין קרינה ..
- Washington Post Shines Light on What Modern Life Is Like for People With Electromagnetic Sensitivity
- Watch ‘Remembering Nearfield’: Short Film About EMR Sickness Wins Cannes Film Award
- 5G Towers Can Make Healthy People Sick, Two Case Reports Show
- Report on ‘Havana Syndrome’ Prompts Call for More Research Into Health Impact of 5G
רצוי להדגיש כי מדובר גם בחשמל ולא רק דברים אלחוטיים, למי שכבר "רגיש" .. והלוואי שתהיה הבנה – שבמקומות ציבוריים סגורים, לא יתאפשר שימוש בסלולארי וכו' רק בחוץ (כמו שעשו עם סיגריות)