בחירת ארון – פנייה של אדם עם רגישות צולבת לקרינה ולכימיקלים

 

פנה אלי אדם מקהילת נפגעות ונפגעי הכימיקלים והקרינה:

".. בקשר לארון בגדים לרגיש קרינה וכימיקלים לחדר השינה. הבנתי שאת מומחית בענין, לפחות לייעץ לי.. אני מזמן מנסה להבין אך לא בטוח גם לאחר שניסיתי לברר"

 

תשובתי:

זה מאד אינדיבידואלי ותלוי למה רגישים (כל אחד ואחת אחרת).

בעיקרון עדיף בלי ארון בחדר שינה! וכדאי מסנן אוויר IQAIR.

אם אין ברירה – ארון לא חדש.

עדיף לא מלבידים אלא אם זה איכותי (כשזה לא איכותי ולרוב זה לא – זה פולט גם 10 שנים אחרי ייצור).

עדיף עץ אבל יש כאלה שלא סובלים עץ.

עץ – אסור חדש ולא ישן מדי ומאד חשוב שלא עבר אימפרגנציה/ חיטוי.  אני בונה לבד ומאווררת בשמש את הקרשים משך חודשים רבים.

זמן נכון ליד2 זה 3 שנים – אוורור סביר לרוב הדבקים/ צבעים (כאמור, יש לבידים גרועים שממשיכים לפלוט לנצח)

לא MDF !

אם זה סיבית/ מלמין ושאר לבידים – שיהיה שלם, בלי שברים ופתחים ושפשופים.

אם זה ארון עץ יד2 – עלול להיות עובש (לא תמיד עובש גלוי ולא תמיד יש ריח מובחן. יש סוגי עובש/ פטריות שונים וזה עלול להשפיע גם ללא ריח מובחן.

כאמור, יש רגישים שגם עץ טבעי לא טוב להם – לא חדש, לא ישן ולא בינוני (מכירה כמה כאלה).

יש כאלה שמסתדרים עם פלסטיק ויש כאלה שלא. אבל פלסטיק פולט תמיד ולא בריא.

יש כאלה שמסתדרים עם ארונות ורהיטי איקאה אחרי כמה שנים (יד2).

תמיד יש לדעת ולברר מאיזה בית זה הגיע ובאלו תנאים .. רטיבויות ועובש הם מוקש, כשמדובר ביד2. מניסיוני לעתים זה לא עוזר ואין ברירה – אחרי ניסוי צריך לזרוק (או להעביר לאחרים בריאים או לחדרים שלא שוהים בהם זמן רב, כמו חדר ארונות או מחסן) כי מרגישים רע. ככה זה.

לעתים אין ברירה ומכסים את פתחי הארון ולא פותחים סמוך לשעת השינה, שימוש רק בבוקר.

עיטוף בטפט/ ניילון/ מדבקות/ נייר – לרוב לא טוב לרוב רגישי הכימיקלים.

 

זכוכית זה טוב .. אם מצליחים בנות עם מחברים ולא דבקים ועם מעט פרופילי מתכת (בהנחה שאין פריצות קרינה)

שיש ואריחי גרניט פורצלן/ קרמיקה זה טוב – אפשר להניח על לבנים וליצר מדפים בקומות

ניתן לבנות מדפים פתוחים מלבנים/ בטון – הדבקה בסופר 7 עם אוורור כמה שבועות ואז איטום ברובה (אקרילית חד-רכיבית) ואוורור משך שבוע טוב לרגישי כימיקלים רבים

 

יש מתקני תלייה (ממתכת צבועה בתנור) פתוחים – מתאים למעט ביגוד,  צובר אבק ואסור במקום בו יש פריצות קרינה (מתכת מתפקדת כאנטנה) אבל לעתים זה הפתרון.

ניתן לכסות בבד כותנה (מי שרגישים גם לאבק – להקפיד לכבס ולנקות)

 

בגדול – זה ניסוי וטעייה עד שמוצאים מה טוב לאדם מסוים.

מבחינת כימיקלים – עדיף, כנראה, ארון ממתכת צבועה בתנור .. אבל .. אם חודרת קרינה זה רע כי המתכת מתפקדת כאנטנה.

 

זה מורכב ודורש למידה וניסוי לאדם ספציפי במקום ספציפי ..

בהצלחה.

.



תסמונת רגישות לכימיקלים (סינתטיים) מרובים MCS אינה אלרגיה.

גם תסמונת רגישות לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת – סלולרית ואלחוטית (EHS) אינה אלרגיה.

יתכן שמדויק יותר לומר "אי סבילות", אולם נוח להשתמש במונח "רגישות".

.

במושגים 'אלרגיה לקרינה', 'אלרגיה לכימיקלים', ואף 'אלרגיה לחיים המודרנים' משתמשים כמטאפורה.  (כדרך להסביר לציבור במה מדובר)

אבל יש הבדל בין 'רגישות' לבין 'אלרגיה'.

 

כשגופי קרס (2013) והשקעתי רבות בחיפוש מידע, לקח לי זמן רב לעלות על שילוב המילים הנכון שיניב תוצאות מתאימות למצבי בגוגל – Multiple Chemicls Sensitivity. היה מעט מידע והוא לא עלה כשחיפשתי (באנגלית) רגישות לכימיקלים או אלרגיה לכימיקלים. הענין היה "כימיקלים מרובים". אין זו רגישות לכימיקל מסוים וגם לא אלרגיה לחומרים טבעיים, זו רגישות לכל הכימיקלים הסינתטיים, תוצר החיים המודרנים והתיעוש.  (באותם ימים עוד לא זיהיתי את הרגישות לקרינה, שעוד לא היתה בדרגה קשה, היא החמירה בעת חיפושי מגורים ברחבי הארץ ובעיקר אחרי שעשו לי fMRI כהכנה לתא לחץ, אבל לטיפולים כבר לא יכלתי להגיע כי כתוצאה מהבדיקה הגוף קרס והרגישות לקרינה ולכימיקלים הפכה קשה במיוחד – תסמונת משולבת).

 

אלרגיה

אלרגיה היא תגובת יתר של מערכת החיסון לחומרים בלתי מזיקים כאבקנים או אבק, מרכיבי מזונות וכדומה.

אלרגיה מתאפיינת בייצור של נוגדנים מהירי תגובה הנקראים IgE – או immunoglobulin E. הסימפטומים האופייניים כוללים, לרוב, גרד, דמעת, עיטוש, פריחה, בעיות עיכול, קוצר נשימה. תגובה אלרגית חמורה עלולה לגרום לסגירת דרכי הנשימה ולחנק.

 

לעומת זאת,

רגישות מודרנית:

  • MCS (רגישות לכימיקלים סינתטיים) מקבילה להרעלה ברמות נמוכות ומתמשכות של חומרים רעילים כמו סולבנטים, חומרים פטרוכימיים, פתלטים, תרכובות אורגניות נדיפות (VOC’s) הנמצאים במוצרים מבושמים, מטהרי אוויר, חומרי ניקוי וחומרי הדברה.
  • EHS (רגישות לקרינה אלקטרומגנטית מלאכותית) היא "פציעה" מוחית שנובעת מחשיפה לקרינה אלחוטית מעשה ידי האדם (אין זו רגישות לקרינת השמש או לשדה מגנטי של כדור הארץ).

מצב זה לא מתאפיין בייצור IgE אלא בדלקת ברמה התאית ודטוקסיפיקציה לקויה שעלולה להביא לעומס יתר של כימיקלים טוקסיים (רעלנים) בגוף.

סימפטומים של MCS ושל EHS הם, לרוב, נוירולוגיים וכוללים כאבי ראש, עייפות, סחרחורות, בחילות, דיסאורינטציה, בעיות זיכרון, זמן תגובה איטי, מחלות עצבים פריפריאליות (נוירופתיה), פגיעה חושית, תסמונת מוחית אורגנית – מחלות פסיכיאטריות שמקורן גופני, שינויים באישיות ובמצב הרוח. סימפטומים אחרים כוללים קוצר נשימה וקשיי נשימה, פריחה, תחושות בעירה בפה ובאף, התנפחות ונוקשות מפרקים, הפרעות בעיכול. מצבים חמורים יכולים להגיע לפגיעה בדיבור, התקפים שונים בדומה לאפילפסיה, שבץ מוחי ואף שיתוק.

בערך 40% מהמקרים סובלים משילוב של שתי התסמונות – לקרינה ולכימיקלים. השילוב מאד קשה והתסמונות מגבירות ומחמירות זו את זו. גם הפתרונות והטכנולוגיות הנדרשים מתנגשים וסותרים. זה מצב מורכב ביותר.


לרוב סובלים או מאלרגיה או מ- MCS.  רק מיעוט סובל משניהם יחד ואז קשה להבחין בין המצבים. בסיטואציה כזו הטיפול עלול להחמיר את שני המצבים הפתולוגיים. לעתים רחוקות טיפול באלרגיות משפר את המצב הכללי ב- MCS.

טיפולי אלרגיות כוללים, לדוגמא:

  • Nambudripads Allergy Elimination Technique (NAET)
  • INTEGRATED PHYSICAL EMOTIONAL CLEARING
  • IPEC THERAPY  שיטת אייפק
  • Enzyme Potentiated Desensitization (EPD)
  • Low Dose Antigen Therapy (LDA)

טיפולים אלה אינם אפקטיביים במקרי MCS ללא אלרגיה.

בדיקות אלרגיה לזיהוי IgE יכולות לסייע באבחנה אם הסימפטומים נוצרו בתגובה אלרגית או שמדובר ב MCS.

מידע נוסף   http://mcs-america.org/ziemallergiesmcs.pdf.

 


 

רגישות לקרינה (ולמפגעי הסביבה המודרנית) היא  מוגבלות תפקודית סביבתית

טרגדיה אישית או מאבק חברתי? כשקרינה סביבתית פולשת למרחב פרטי וגורמת לחולי ולכאב

 

פליטים סביבתיים – כש"בית" הופך עוין


 

לגבי שימוש במושג "אלרגיה לקרינה" כהסבר להדיוטות, הרחיבה סימון, רגישה לקרינה ופעילה אמריקאית:

Dr. Goldberg always refers to the issue as Microwave Sickness, also referred to as EHS, since it is not an allergy but a normal reaction to radiation. She was a speaker at last years EMF conference and now consulting and speaker to the January 2021 conference in Tuscan, Arizona.

סימון מציינת כי ..

דר' שרון גולדברג שחוזרת ומתייחסת למחלת המיקרוגל כרגישות לקרינה (EHS), כיון שאיננה אלרגיה אלא תגובה נורמלית לקרינה (מלאכותית). 

דר' שרון גולדברג מופיעה בכנסים רפואיים על השפעות בריאותיות של קרינה בלתי מייננת והופיעה בשימועים בבתי משפט ובסנאט לגבי נזקי דור 5 וקרינה בלתי מייננת בכלל.


 

יעל (ששומרת על אנונימיות בעזרת מסיכה) משתמשת בדימוי האלרגיה כדי להסביר לאמנון לוי כיצד הקרינה הסביבתית פוגעת בבריאות מי שרגישים לקרינה, בקטע לגבי מגורים, מתוכנית מ- 2015


 

 

דר' קובי שדה, אלרגולוג, כתב על רגישות יתר מרובה לחומרים כימיים Multiple Chemical Sensitivity.  הוא תיאר אותה כך:

"תסמונת כרונית המתבטאת בהופעת סימפטומים שונים ומרובים כתוצאה מחשיפה לגורמים סביבתיים ובד"כ לחומרים כימיים בעלי ריח גם כאשר ריכוזם הוא נמוך. התסמונת הזו אינה נדירה אך בכל זאת היא לא נחקרה ותועדה מספיק בקהילה המדעית הרפואית. תיאוריות רבות מנסות להסביר את התופעה כאשר התיאוריה העיקרית מצביעה על רגישות יתר עצבית לריחו של הגורם הכימי. בכל מקרה ההסתמנות עשויה להיות קשה ולגרום לנכות ולפגיעה בתפקודו של הלוקה בה.

התסמונת הזו קשורה גם בתסמונת הבניין החולה sick building syndrome שבהם מתפתחים תסמינים בקרב דיירים או עובדים בבניינים מסוימים.

שמות אחרים לתסמונת היא אי סבילות סביבתית או environmental intolerance.

החומרים העיקריים הקשורים בתסמונת כוללים בשמים שונים, ריחות של דלק וגז, חומרי הדברה, חומרי צבע, חומרי שימור וחומרי ניקוי.  לעתים מופיעים סימפטומים אופייניים לא רק לריח אלא גם למצבים סביבתיים אחרים כמו שהייה ליד מכשירים אלקטרוניים או שדות מגנטיים, קירבה לבעלי חיים מסוימים או חשיפה למזונות מסוימים. מראות מסויימים וקולות או רעשים.

תסמונות אלו ניתן להכליל תחת הכותרת של "אלרגיה עצבית" בכדי להבדיל אותה מאלרגיה רגילה הקשורה בתגובות יתר של המערכת החיסונית ולא המערכת העצבית.

הסתמנות התסמינים העיקריים המתוארים על ידי החולים כוללים: עייפות, תחושת ערפול חושים, מועקה בחזה, קוצר נשימה, תחושת חום, הסמקה, גרד, פריחה, הפרעות בראייה, דפיקות לב, כאבי בטן ושלשול.

התסמינים מתרחשים בד"כ שניות או דקות לאחר שהחולה נחשף לגורם הסביבתי אליו הוא רגיש כאשר בד"כ מדובר בחומרים כימיים, ריחות חזקים, שינויי טמפרטורה או לחות ולעתים מראות מסוימים של חפצים, צמחים או בעלי חיים.

התסמינים עשויים להמשך גם זמן רב לאחר ההתרחקות מהגורם או סילוקו.

דר' שדה מציין כי ..  התופעה עשויה להופיע בצורות שונות גם בילדים ובמדובר אז לעתים בקשיים בעיבוד הוויסות החושי האופייניים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז למשל.

מקובל לחשוב שבתסמונת זו קיים מצב שבו חוש הריח מתחדד וריחות מסוימים שהחולה מריח גורמים למוח המקבל אותם, להגיב באופן מופרז.  וזאת כביטוי למצב מצוקה. המוח, באופן לא מודע מבחינת החולה, מקשר בין הריח העז לבין מצוקה כלשהי ולכן גורם לתגובות של חולי וחרדה. לא ברור מדוע זה קורה בחולים מסוימים וכלפי כימיקלים מסוימים, האם זה ביטוי לחרדה סמויה, רפלקס מותנה בשל חשיפה טראומתית בעבר או אולי יש לכך קשר לבעיה במערכת העצבים המעבירה את התשדורות מהחושים למוח ובחזרה.  (ובכן, היום כבר ידוע – זה שיבוש עצבי, בעיה נוירולוגית, כפי שהראו פרופ' בלפום ועמיתיו במחקרים רבים וכפי שהראו זוג החוקרים דר' הוזר ודר' הוזר בהדמיות המוחיות של נפגעי קרינה EHS – תסמונת אחות של MCS).

לטענת דר' שדה, חלק גדול מאד מהחולים בתסמונת זו הם גם חולים שבהם יש אלרגיה של ממש. לאו דווקא אלרגיה לכימיקלים שגורמים לתסמינים אלא לעתים אלרגיה לגורמים סביבתיים רגילים כמו ממרכיבי האבק, אבקני צמחים, פרוות וכדומה.  בחולים אלרגיים אלו תפקודו של האף ודרכי השימה אינו תקין בשל הנזלת האלרגית והאסתמה והאף ודרכי הנשימה הופכים לרגישים מדי מה שמוביל להתפתחות התסמונת.

מניסיוננו המצב הפוך. לרוב אין אלרגיות וטיפול נגד אלרגיות לא מסייע. לחלק יש אלרגיות קודמות וכנראה זה הקל אליו דר' שדה נחשף יותר.  כנפגעת כימיקלים ללא אלרגיות לא הייתי פונה אליו ולכן, אין הוא יכול לדעת על קיומי.

לגבי טיפול, ממליץ דר' שדה להתחיל בשלילת גורמים גופניים ורפואיים אחרים כמו אלרגיה של ממש, מחלות של מערכת העצבים, דלקות או מחלות אוטואימוניות.  בשלב השני יש לנסות ולזהות את טיב החומרים הכימיים הגורמים לתסמינים ולהרחיק את החולה מהם.

חשוב לטפל בכל מצב של אלרגיה נלוות במיוחד נזלת אלרגית, אסתמה או בעיות עוריות. יש לשלול גם אי סבילות לחלב ולגלוטן בחולים שבהם התסמינים הם בעיקר במערכת העיכול. בחולים האלרגיים טיפול באנטיהיסטמינים או אמצעים אנטיאלרגים אחרים עשוי ככל הנראה להקל  ובמקרים רבים מטופלים החולים שמתקשים להתמודד עם התסמינים בחיי היום יום גם עם תרופות שמטרתן לאזן את מערכת העצבים.

אגיב כי טיפול בתרופות אינו מתאים לנפגעי כימיקלים, כמוני, כי התרופות היסנתטיות מכילות כימיקלים סינתטיים שהם הגורמים לרגישות.  אורח חיים בריא ומוקפד, הימנעות מחשיפה למפגעים והעשרה טבעית היא הדרך במקרים כמו שלי – רגישות לקרינה ולכמיקלים ללא רקע של אלרגיה וללא בעיה עם שום רכיב טבעי (מלבד עובש ורעלנים).

 

 

השבוע פנו אלי מספר נפגעות קרינה בדרגה חמורה, שסובלות משילוב פיברומיאלגיה קשה עם רגישות לקרינה ולכימיקלים.  בחורות מקסימות שאינן מסוגלות לתפקד וגם לא למצוא טיפול מתאים.

אני מקשיבה, חוזרת ונותנת הנחיות וכיווני טיפול, משתפת מניסיוני וניסיון רבות ורבים שהכרתי ו"עשו את זה".

חלק מהסבל בתסמונות אלו כולל ערפל מוחי קשה וקשיים קוגניטיביים חמורים.

לכן, חלקן מתקשות להתרכז ולהבין הסברים בדיבור ובקריאה. מתקשות למלא הנחיות, שמורכבותן רבה ומקיפות תחומי חיים כה רבים (וחלקם טכניים מאד). מתקשות להטמיע את אורח החיים הנדרש, ששונה כל כך ממה שהורגלו לו. הן מתקשות להפנים וללמוד. הן מתקשות לקבל החלטות ושיקול דעתן משובש פעמים רבות מסיבות ביוכימיות. הן מתקשות לפתח הקשבה לגופן הדואב, לסמוך על עצמן בפענוח זעקות הכאב, שהן השפה של הגוף.

המקרים הסבוכים דורשים עבודה בשכבות, כפי שמסבירה דר' אריקה מאלרי בליית'.

 

 

תתיחסי לגוף שלך כתינוק צורח, אמרתי השבוע שוב ושוב. כמו תינוק שיש ללמוד את שפתו, להבין מה מציק לו .. להקשיב ולהרגיע.

אולם, בשלב בו הן נמצאות רובן לא מסוגלות להבין את דברי.  וגם לא להפנים שזה אפשרי להתגבר ולהשתפר מאד – להחלים.  שאני הצלחתי ויש עוד שהצליחו לשקם גוף שמערכותיו קרסו ולחזור לתפקוד. הן ממשיכות להתמקד בתסמינים. 

מניסיוני, זה לוקח כשנה להתיצב וזה ממש אפשרי.  אך לצערי, איני יכולה להחליף ליווי מקצועי רב תחומי ורב מימדי (בהתנדבות ולכל הסובלים והסובלות ההולכים ומתרבים). ובארץ אין מענה כזה. בארץ אין כל הכר, יש ניכור נורא מצד מערכת הרפואה.

.

מניסיוני,

עיקרון הריפוי הוא חיבור לבסיס הקדום, לקיום טבעי

  • הימנעות מהמלאכותי  (קרינה בלתי מייננת, כימיקלים סינתטיים, מזון מעובד)

  • תזונה טבעית אורגנית:

  • ניקוי רעלים (מתון ותמידי, לא אגרסיבי וללא צומות) – הרבה עלים ירוקים טריים אורגניים 

  • העשרה תזונתית, תוספי תזונה הכרחיים (לפי בדיקות של חוסרים – התאמה אישית)

  • פעילות גופנית מתונה, מותאמת אישית ומתגברת בהדרגה. מומלץ מאד ללמוד את גישתו של דר' מיכאל הרלינג  (ומאד מומלץ – צ'י קונג רפואי או יוגה משקמת) 

  • שיקום עיכול וספיגה  (במקרים קשים של מעי רגיז כדאי לשקול מיצים ירוקים מעלים טריים אורגניים ללא רכיבים מתוקים וללא סיבים.  לעתים כדאי לשקול אנזימי עיכול)

  • שינה איכותית ותקינה – לנסות לשקם ככל האפשר מחזורי שינה

  • מגע באדמה ושהייה בטבע – גראונדינג, לחבק עצים ומקלחות יער

  • חשיפה לשמש

  • מומלץ – הוצאת סתימות אמלגם וקילציה

  • הירגעות (יש דרכים שונות, לבחור מה שיתאים לאדם המסוים ולהתמיד)

  • תרגול לעצב הואגוס (הנודד)

  • תרגול קוגניטיבי – מטלות רלבנטיות ומענינות באופן אישי

  • למידה מכשלונות ופיתוח עמידות – נפלנו, לקום ולנסות שוב

  • חיווט מוחי מחדש – מומלץ מאד

  • התכוונות לריפוי, פיתוח הקשבה לגוף, אמונה ביכולת הריפוי הפנימי של הגוף וטיפוח תקווה

  • בניית פרספקטיבה ופרופורציה – אחרי כל נפילה יש התאוששות וניתן ללמוד להאיץ אותה בעזרת תרגול ופעולות ריפוי.  כשהתסמינים קשים מנשוא – יש לקחת אוויר ולעשות מה שנדרש כדי להתאושש, להתכנס ולהתגייס להתאוששות

  • טיפוח שמחה, הכרת תודה, תפילה, שירה, צחוק וריקוד – צדדים רוחניים ואנרגתיים מומלצים, בהתאמה אישית

ו .. הבנה שאין קסמים ..

זה דורש התמדה וזה יכול לקחת שנים. ממקרים רבים שליוויתי – שנה זה זמן סביר להתיצבות וחזרה לתפקוד במקרים הקשים. החלמה אורכת זמן רב יותר.

ההתחלה היא חצי הכל כתוב במדרש רבא .. וההתקדמות מגיעה .. צעד צעד

 

יש לתת לגוף זמן ותנאים להבריא את עצמו, אחרי שהסביבה ואורח החיים הרסו אותו משך שנים.

סבלנות, מחויבות ונחישות.

כן, זה לא קל.

ככה זה.

 


ריכוז כיוונים שנמצאו יעילים להתמודדות עם רגישות לקרינה – לא הכל יתאים לכל אחת ואחד – יש למצוא דרך אישית.   

מומלץ לקרוא פוסט זה בתשומת לב ועד הסוף – לבחור כיוון ולהתמיד.

 


 

דוגמאות למסעות שיקום והתמודדויות של נפגעות ונפגעי קרינה

.

המודרנה (הצעירה, המלאכותית) גורמת לנו לחלות.  חלק מאיתנו היא ממש הורגת – אט אט, תא אחר תא.

הטבע (שהיה הרבה לפנינו והתפתחנו לתוכו) מרפא, מרגיע

האבולוציה תכננה את גופנו לתיאום ותפקוד מושלם בתדרי הטבע,

לנשום פליטת מולקולות מסביבת ההחי והצומח, פכפוך וטוהר מעינות, מינרלים טבעיים מהאדמה .. אור השמש.

תדרי כדור הארץ (7.83 הרץ) – הם גם תדרי אלפא ותטא במוח – תדרי הרוגע, מדיטציה – כולנו צריכים להפעים ולהפעיל אותם כמה שיותר.

 

על גראונדינג (קרקוע)

  https://galweiss.com/%D7%92%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%A7%D7%A8%D7%A7%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%9E%D7%92%D7%A2-%D7%91%D7%90%D7%93%D7%9E%D7%94/?fbclid=IwAR37waEs2Mc3B69d31lCPCpDrd3BjF-RKmHXRLnDmWMu0St4kFN_tVPgOaE

 

על ההכרח להיחשף לשמש ואיך

   https://galweiss.com/%d7%a9%d7%9e%d7%a9-%d7%a9%d7%9e%d7%a9-%d7%a9%d7%9e%d7%a9-%d7%95-%d7%a9%d7%9e%d7%a9/

 

על מגע בעצים, "מקלחות יער" וריפוי בטבע 

https://galweiss.com/%d7%9e%d7%97%d7%91%d7%a7%d7%99-%d7%a2%d7%a6%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%9e%d7%a7%d7%9c%d7%97%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a2%d7%a8/

הכרחי ומומלץ – ריפוי הגוף והנפש .. בטבע, אפשרי גם במגע ושהייה בפיסת ירוק עירונית לכבות את הסלולרי, לנשום עמוק, להניע איברים, להימתח, להירגע.

 

על עצב הואגוס (העצב הנודד) – כולל תרגול פשוט 

https://galweiss.com/%d7%94%d7%a2%d7%a6%d7%91-%d7%94%d7%a0%d7%95%d7%93%d7%93-%d7%95%d7%90%d7%92%d7%95%d7%a1-%d7%95%d7%97%d7%a9%d7%99%d7%91%d7%95%d7%aa%d7%95-%d7%9c%d7%91%d7%a8%d7%99%d7%90%d7%95%d7%aa%d7%a0%d7%95/

 

בבית – רק חיבור קווי הנחיות איך להתקין עמדת עבודה טובה ובריאה

https://www.norad4u.co.il/2020/09/12/4127/?fbclid=IwAR2w6nvh-yFq4sC41Ip9wY-l-5-CT2jv8J6BIXOV_KacKke2xqq3kNnwdCQ

 


הנה .. שוב תרגולים שמצאתי במקרה ברשת

נראה נחמד, עידן מוסקוביץ', עוסק ברפואה סינית ובשיאצו.

איני מכירה אותו וזו לא המלצה.

אבל .. בתקופה לחוצה זו, ובכלל.. תרגילים אלה יכולים לסייע.

מתיחות ושחרור מרידיאנים

ראש

גפים עליונות

גפים תחתונות

נשימה

סיכום

 

התמודדות עם רגישות לקרינה – דוגמאות למסעות שיקום

תרגילים להקלה בתסמיני רגישות לקרינה

 

מנגנוני פגיעת קרינה אלקטרומגנטית בתאי הגוף – ממצאי מחקרים

סקירת מחקרים וספרות על מנגנוני רגישות לקרינה – דר' יעל שטיין ודר' איריס יודסין

חיפוש מגורים לנפגעי קרינה – מדריך

כמה רגישים לקרינה יש – דר' יעל שטיין

"נדליק סלולר ונראה מה זה עושה להם" אינו "ניסוי" אלא התעללות

מהי רגישות לקרינה

רגישות לקרינה, ערים חכמות וזכויות אדם – דר' דניאל מישורי

למה במבדקים "ידועים" לא מצאו רגישות לקרינה?

 

תחלואה כרונית – מה הקשר לזיהום אלקטרומגנטי וקרינה? – דר' מגדה חבס

זיהום אלקטרומגנטי ורגישות לקרינה – דר' מגדה חבס

מוח של ילד/ ילדה סופג יותר קרינה (סלולרית, אלחוטית)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top