גראונדינג, קרקוע ומגע באדמה

בעלי החיים נמצאים כל חייהם במגע ישיר עם האדמה, מקווי מים, עצים .. תדרי כדור הארץ.

האדם כבר לא.  .. סוליות נעליים סינטתיות, כבישי אספלט, מדרכות בטון, ריצופים (והכי גרוע – פרקט), בניינים (ועוד בקומות), ריהוט (ללא מגע באדמה ובישיבה), כלי רכב (ממתכת וגלגלי גומי), מעליות, מטוסים, חלליות ..   אין מגע באדמה.

הניתוק מהאדמה הוא בעיה קשה בעולם המודרני.  רבים טוענים כי התחלואה הכרונית ההמונית החלה עם סוליות הגומי (חומר מבודד, בעבר היו הסוליות מעור שאינו מבודד).  והם צודקים, זו אחת הרעות ויש צורך דחוף בקרקוע (גראונדינג או ארת'ינג).

 

מחלות רבות נגרמות עקב:

  • חסך בטבע, ממנו סובלים כיום רוב בני האדם בעולם המודרני.
  • אי התאמה בין:
    • התפתחות הגוף באבולוציה איטית וארוכה (כחלק ממערכת אקולוגית טבעית שלמה).
    • סביבה מודרנית קצרת ימים ומלאכותית ברובה.

הפער בולט בכל היבטי חיינו – תזונה ופעילות גופנית, חשיפה לקרינה, לרעלים ולמפגעים סביבתיים ועוד.  והתגובה החיסונית של הגוף מתבטאת בדלקתיות – אלרגיות, מחלות אוטואימוניות, מחלות כלי דם ולב, אסטמה, דמנציה (מוקדמת), אוטיזם, סוכרת, טרשת נפוצה, סרטן, דלקות פרקים וכדומה.

 

נעזוב כעת את עיוותי כף הרגל שגרמו הנעלים (ואני מתה על נעליים וקצת עקבים) ..

ונציין רק שמהעשור הרביעי לחיינו הגוף משלם על ניתוקו מהאדמה. ולכך מחיר בריאותי, לפי מחקרים.

 

למה גראונדינג (קרקוע) עובד?

לאדמה מטען חשמלי שלילי, בגלל פגיעת ברקים בקרקע.

לגוף מטען חשמלי חיובי.

ולכן, חל מעבר אלקטרונים מהאדמה לגוף.

האלקטרונים עוברים במערכת החיבור בגוף, בסיבי הקולגן שבה ובחלבונים תוך- תאיים. אלה משמשים כמוליכים למחצה.

האלקטרונים החופשיים מנטרלים רדיקלים חופשיים בגוף, שייצורם מוגבר במצבי דלקת וחוסר האיזון מביא לעקה חימצונית ולהרס רקמות. הגוף משתמש בנוגדי חימצון (כמו ויטמין C או גלוטטיון) כדי לנטרל אותם. אולם, כשרמתם עוברת את הגבול – הגוף לא מצליח “לכבות” את הדלקת, שהופכת כרונית. כל חוסר התאמה בין הגוף לסביבה, מגביר את הדלקתיות בגוף ומוסיף עומס על מערכת החיסון.

נמצא כי קרקוע (גראונדינג או EARTHING ) מפחית ואף "מכבה" דלקת.

"מעבר לברקים, התהודה הבסיסית של כדור הארץ  – 7.83 הרץ – מקבילה לגלי אלפא ותיטא במוח, כשאנו במצב של שלווה" .. מזכיר לי דר' דניאל מישורי.  צודק!   הרחבה על תהודת שומאן – התדר שכל החיים בכדור הארץ זקוקים לו – בהמשך.

 

מצטברים מחקרים ועדויות על כי קרקוע:

 

העדר קרקוע מסתמן כזרז משמעותי בהיווצרות דלקת כרונית ותחלואה קשה.

יתכן שרבים ורבות סובלים מחסר באלקטרונים חופשיים – חוסר חשמל.

הגוף שלנו, כך שוכחים במערכת הרפואה, אינו (רק) שק כימיקלים, אלא בעיקר גוף חשמלי, אנחנו יצורים של אור.

לחיות בטבע אין מחלות כרוניות, רק פציעות (אקוטיות). אין להן אלרגיות, אסטמה, מחלות לב, מחלות חניכיים, מחלות אוטואימוניות, השמנה, סוכרת… אבל בעלי חיים מבויתים, חיות מחמד, חולים במחלות כרוניות כמו בעליהם – תוצאה של חיים באי התאמה סביבתית.

כף הרגל עוצבה משך מיליוני שנים להליכה יחפה על הקרקע.

עם הגיל מגלים כי אחת ההנאות הגדולות היא חליצת נעליים, יפות ומשוכללות, אורטופדיות ועם מדרסים יקרים ככל שיהיו . כשכף רגל נלחצת לתוך נעל, ומורמת על עקב, נפגע התפקוד שלה. בכף הרגל יש יותר קצות עצבים מכל אזור אחר בעור כולל כף היד (מאות אלפים), 26 עצמות ו- 36 מפרקים הופכים מיותרים, חסרי שימוש, מתנוונים.

 

קרקוע הוא הריפוי הפשוט, הזול, הזמין והבסיסי ביותר. 

.


סרטון בנושא של KNOWHERE – הצורך בהארקה וחיבור לקרקע ידוע לילידים האמריקניים

צילום מסך מתוך הכתבה על גראונדינג ועל עליית התחלואה מאז המצאת סוליות סינתטיות לנעליים

.

מיה אלחלל בקרקוע רך וריחני במיוחד, לגוף כולו

 

גראונדינג – איך ומה עושים ..

  • ללכת ברגלים יחפות כמה שיותר – על האדמה ובבית. הליכה ברגליים יחפות גם תשפר ותחזק את כפות הרגליים ומפרקים אחרים כמו ברכיים.
  • לשבת כשכפות הרגליים יחפות על הקרקע כמה שיותר ובכל הזדמנות, גם למי שלא יכולים ללכת (לכן חשוב שבעתיים). רצוי מאד גם בזמן עבודה על מחשב, ובטח אם עדיין משתמשים בסלולרים – עדיף מרצפות ובאטון ולא פרקט.
  • מים מגבירים הולכה חשמלית – שחייה במקווי מים טבעיים כמו ים, אגם, צעידה בחוף הים באזור הרטוב של החול (לצעידה בחול הרך יתרוות אחרים), קפיצות על דשא לח (או שכיבה בעור חשוף).
  • טכנולוגיות קרקוע – מוצרים המיועדים לזמן עבודה משרדית או בשינה – סדינים, מזרונים, שטיחונים שמשולבים בהם חוטי מתכת מוליכים שמתחברים עם כבל ישירות לאדמה (בארץ אסור לחבר להארקה משקע החשמל בגלל זיהום חשמלי ובעיות של מתח בהארקה וזרמים תועים).  כמו כן, קיימות נעליים עם סוליות מוליכות שמאפשרות קרקוע בעת הליכה בטוחה ומוגנת באיזורים קוצניים, מסולעים, או מרובי נחשים ועקרבים.
  • ילדים – בלי נעליים כמה שיותר.
  • סבלנות וזהירות – בהתחלה זה לא נוח וכואב כי העור בכפות הרגלים דק לאחר שנים עם נעליים וגרביים. וחשוב להיזהר לא להיפצע.
  • התרגלות – ללמוד לאהוב את העור העבה שנוצר – כך צריכות להיות כפות הרגלים שלנו.

עמיר בורנשטין מוסיף:

"למי שאין אדמה, אפשר גם לגעת בקיר בלוקים .מניסיון עובד נהדר.אני רגיל כבר לישון כאשר יד אחת על הקיר..גם ללכת יחף (בחורף יותר קשה) על רצפת טרצו, שיש, קרמיקה, לבנים וכו עובד יופי."

מסכימה. גם אני הולכת יחפה על רצפת טרצו וזה עובד, גם בקומות וגם עם גרבים, אבל 40 דקות ביום על האדמה (עדיף בשמש) – זה ממש מעולה.


וכיון שמצאתי מטפלים ומשווקים שממליצים על מוצרי גראונדינג וקרקוע שיש לחבר לשקע הארקה – אוסיף אזהרה חמורה – לא !

בארץ ממש אסור לחבר לשקע ההארקה!  על הארקה החשמלית יש לפעמים מתח וזרמים שממש לא רוצים אותם בגוף.   

עמיר מוסיף: "מטפלים שממליצים על חיבור להארקה חשמלית כנראה לא חיברו לשם אף פעם סקופ ולא מבינים חשמלית במה מדובר. בחיבור אדם להארקה החשמלית, אנחנו מוסיפים אותו לרשת הארקה. אם יש על הארקה החשמלית זרמים, חלקם יבחרו לעבור דרך האדם בדרכם לאדמה. לא מומלץ ויכול להיגמר רע מאוד."

התיחסות לגראונדינג בכנס רפואי – דר' הילל בולדווין, מנתח מוח, מזהיר


 

ועוד קצת מדע על קרקוע ..

מחקר – השפעות קרקוע על איזון רמות קורטיזול, הצאת ריפוי פצעים והפחתת רמות דלקת, סויע בוויסות מערכת החיסון במצבי דלקות כרוניות ומחלות אוטואימוניות.

מחקר – פוטנציאל קרקוע להפחית צמיגות יתר של דם (תוצאה ידועה מחשיפה לתדרים אלרקטרומגנטיים, משמעותי בהתהוות מחלות לב וכלי דם). המחקר ראשוני ומתיחס גם לעדויות לגבי קשר בין פרקטיקות קרקוע למדדי דם טובים – רפואה מונעת.

מחקר פיילוט – קשר בין קרקוע לזרימת דם באיזור הפנים (מראה עור, מניעת קמטים והחלמת פצעים).

מחקר – קרקוע להאצת החלמה מפציעות או מפעילות גופנית מאומצת והפחתת כאב. 


קישורים ..

ספר בנושא – קלינטון אובר

ארת'ינג אינסטיטוט

https://www.barefooters.org/


הבהרה, בתגובה למטפל שטען כי גראונדינג מפחית ומרפא רגישות לקרינה  –  לצערנו, זה לא !

זה לא מפחית רגישות לקרינה בדרגה משמעותית, אבל מאד עוזר לנהל אותה, להכין את הגוף לקראת חשיפה ולהתאוששות מהירה יותר לאחר חשיפות לקרינה.  רק נפגעי קרינה יכולים להבין את ההבדל.

עבור רגישי קרינה בדרגה רצינית זה הכרח קיומי – גראונדינג כל הזמן.


 

דר' דניאל מישורי, מתמחה בביו-אתיקה וחוקר סביבה, מחבר שיטת "יציבות" ויחפן ידוע – מתיחס בהרצאתו גם לכסאות ולנעליים, מוצרים "חכמים" לעומת אבולוציה, כריעה והליכה יחפה .. נושא הכריעה רלבנטי גם לעשיית צרכים.

דר' מישורי מדגים תרגול בחוף הים – קרקוע ותנועה בפיסת טבע בעיר. כיום הוא מתמקד בריצות שטח יחף למרחקים ארוכים ועיצוב מחדש של כפות הרגליים.


 

בנושא הקרקוע והמגע באדמה יש לי כעס על עצמי (ואז אני מזכירה לעצמי שחמלה עדיפה על תחושות כעס, צער והחמצה)

כשגופי קרס בגלל מפגעי הסביבה (קרינה בלתי מייננת וכימיקלים סינתטיים) הסתתרתי במרתפים נטושים, מקלטים, שמורות טבע וסבלתי נורא. אבל הייתי עם נעליים.  אחת ההמלצות שהגיעה אלי מדודי באמריקה היתה "גראונדינג", חבר סיפר לו. הוא לא ידע מה זה. ואני לא ידעתי מה זה ולא מצאתי איש שידע. ב- 2013, סבלתי מאד והתקשיתי להתחבר לרשת כדי לחפש וללמוד,  לצערי, לא הצלחתי להבין ונורא פחדתי ממה שהבנתי כ"הארקה" וכ"חשמל" כשכל תדר אלקטרומגנטי כל כך הכאיב לי.  לכן, לקח לי שנים להסיר נעליים ולהבריא – האפקט דרמתי.  היום אני יחפה רוב הזמן.

(כמה מגוחכת ומצערת אני נראית לעצמי היום, במבט לאחור .. גם כשתרגלתי צ'י קונג בחוף הים, הייתי עם נעלי גומי או מזרן גומי ומנעתי מעצמי ריפוי.

עשיתי הרבה שטויות בשנתיים הראשונות כתוצאה מחוסר ידע, בלבול וקשיי הבנה. ובעיקר בגלל העדר מגורים הולמים ותנאי קיום, והעדר גורם אמין שילווה וכוון אותי במסע השיקום. מלבד עמיר בורנשטין שהיה מתנה גדולה בימים קשים, הוא העניק מהידע הטכני הרב שלו וסיפק לי מיכשור יעיל – מדי קרינה ובדי מיגון. אבל עמיר לבדו אינו מסוגל להקיף הכל אצל כולם, אז לעתים מידע חסר או לא מובן. זו הסיבה שאני שוקדת על מילוי אתר זה בהנחיות.

לצערנו, גם היום, 7 שנים אחרי – בודדים נותנים מענה לסובלים, בהעדר מודעות במערכת הרפואה. בארץ המצב בלתי אפשרי. עמיר ואני מחליפים את המדינה שמפקירה נפגעי סביבה, וזה ממש לא תקין)


 

שי דנון מסביר למה לנגוע בעצים – גם זה סוג של קרקוע (הארקה) וחשוב מאד לנפגעי קרינה

 

על מחבקי עצים, מקלחות יער וריפוי בטבע

שמש, שמש ושמש  – חשיבות החשיפה לשמש לבריאות

על מנגנוני המוח שעוצב בחברת ציידים לקטים גורמים לתחלואה בסביבת השפע המוזדרנית  – דר מיכאל הרלינג

הדגמה מה קורה לכדוריות הדם בחשיפה לוויפיי – זה משתפר כשיוצאים לטבע

 

אז .. קומו, צאו לטבע

 

 

מעט על תהודת שומאן – Schumann resonances

התהודה של כל מערכות החיים הביולוגיות בכדור הארץ אחת.- תהודת שומאן.  תדר 7.83 הרץ.- תדר כדור הארץ נמצא בתנועה מתמדת. ערך זה הוא המדידה השכיחה ביותר, רוב הזמן, אך התדר נמדד גם בערכים אחרים ..  ככל דבר בחיים, התדר אינו קבוע, אלא נע ומשתנה בכל רגע.

תדר זה מקיים את החי והצומח. הוא מתחת לסף הקליטה החושית שלנו אבל כל הטבע רוטט בו ותאי הגוף קולטים אותו. השעונים הביולוגיים בגופנו זקוקים לו כדי לתפקד היטב. תדר זה משודר לבלוטת יותרת המוח שמעבירה אותו ללב.

תהודת שומן מתבטאת בגלי המוח, בטווח תטא ואלפא, שנקשרים לתחושות רגיעה, מדיטציה, השראה, וגם חלימה בהקיץ.  תינוקות וילדים בתדר זה חלק ניכר מהזמן, אבל כשמתבגרים מתמעטת השהייה בו.

ניתוק מהאדמה מרחיק מתדר חיוני זה. ובנוסף, מוקפים בתדרים מלאכותיים שממלאים את סביבת החיים המודרנית ופולשים לגוף ומקשים עליו לקלוט את תהודת שומן.  כך נוצר חולי.

תהודת שומן חיונית לבריאות ולתפקוד הלב ןהמוח, מערכת החיסון ושאר מערכות הגוף.      

ההסבר הרשמי לתהודת שומאן – בין קרקע כדור הארץ לשכבת היונוספירה באטמוספירה, רוטטת תהודת גלים אלקטרומגנטיים, כתוצאה מפריקת ברקים במקומות שונים על פני כדור הארץ (התדר העיקרי בהודה זו 7.8Hz).  התופעה התגלתה על ידי פיזיקאי גרמני בשם וינפרייד אוטו שומאן, שזיהה אותה מתמטית ב- 1952.

בצילום התיחסותו של דר' זמיר שליט"א לתדרים המלאכותיים שגורמים לנזק ולשיבוש בתאי הגוף, תוך הפרעה למוח להסתנכרן עם תדר כדור הארץ – תהודת שומאן

והנה סרטון עם הסבר בעברית על תהודת שומאן והתדר החשוב הזה

 

אז מה למדנו?

תדר כדור הארץ זהה לגלי אלפא ותטא במוח, כנראה יוצר אותם, מסנכרן אותם. אבל .. הוא רחב יותר, תדר זה חזק והשדה שלו מכיל את כל החי והצומח. הוא חלק ממרקם החיים, חלק חיוני.

סוליות נעליים, בתים, בגדים סינתטיים ושלל גלים אלקטרומגנטיים מלאכותיים בסביבת החיים, בכל מקום, גורמים לכך שגלי המוח שלנו מנותקים מהשדה הטבעי החיוני להם.

כאמור, אנחנו לא (רק) שקי כימיקלים אלא גופים חשמליים, יצורים של אור ותהודה, יש בנו מים ותנועת אלקטרונים הניזונים מאינטראקציה עם הטבע.  לצערנו, הסביבה המודרנית ניתקה אותנו ממעיין החיים של כדור הארץ – תהודת שומאן.

עלינו לשוב לטבע


מחקר מ- 2015


 

 

נשאלתי למה פרקט הכי גרוע .. כי עץ (שאינו חי באדמה אלא מעובד כלוחות ריצוף) זה חומר מבודד, כך גם פרקט סינתטי. חומר מבודד אינו מוליך זרם חשמלי.

חומרים מבודדים – גומי, פלסטיק, שעם, עץ, זכוכית, סיליקון, אוויר, מים מזוקקים (אם יש מלחים המים גם מוליכים). גם בד ונייר (אם כי מעט פחות).

שום חומר לא מבודד באופן מוחלט וזרמים חזקים יעברו גם בחומרים מבודדים.

חומרים מוליכים טוב – מתכות (בראשם נחושת – חוטי חשמל עשויים מנחושת).

כשאומרים לא להתעסק בחשמל יחפים הכוונה למרצפות בטון/ טרצו/ שיש/ קרמיקה, או אדמה. והכי גרוע בידיים או רגליים רטובות (המוליכות גוברת).


 

נסיים בחיוך (מר)  ..  אבולוציה/ דבולוציה

 

ו .. המלצה מעשית

הכנת הבית ללמידה מרחוק ולעבודה מרחוק בבית רק ברשת קווית (שהיא יציבה ומהירה וללא קרינה) ולא בתקשוורת אלחוטית שמזיקה לבריאות     (תודה לעמיר בורנשטין על המדריך)

 

 

קריאה מומלצת:

מנגנונים ביולוגים בחשיפה לקרינה בתדר נמוך 

כאב ראש ודימום מהאף – תסמינים של ילדים הדורשים בירור

מדוע הקרינה מסוכנת לילדים – מוח ורקמות של ילדים סופגים יותר קרינה

על ילדים רגישים לקרינה

מהי רגישות לקרינה

"נדליק סלולר ונראה מה זה עושה להם" – על ניסויים והתעללות בילדים רגישים לקרינה

קרינה סלולרית ומוח האדם – סיפור בתמונות

הסבר מנגנון הפגיעה במערכות הגוף

 

לרשימת פרסומיה של דר' חבס באתר הספריה הרופאית של NIH

(סיכום מחקרים על השפעות בריאותיות של קרינה בעברית)

לפרסומים של דר' מגדה חבס באתר הספריה הרפואית 

רגישות לקרינה – התיחסויות באתר של דר' חבס

 

זיהום אלקטרומגנטי ורגישות לקרינה – דר' מגדה חבס

כמה רגישים לקרינה יש – דר' יעל שטיין ופרופ' אולה יוהנסון

 

מהם תדרי ביניים IF

 

 

4 מחשבות על “גראונדינג, קרקוע ומגע באדמה”

  1. אז אם אני מזמין מזרון הארקה, אני רוצה לחבר אותו לאדמה עם מוט הארקה בלבד?

    האם יש לכם המלצה על מזרן ספציפי שכדאי להשקיע בו?

    1. גל וייס

      הי. אנחנו לא עסק ולא ממליצים.
      כאמור, תשתית החשמל מסוכנת בגלל זרמים.
      לכן – לחבר רק לאדמה עם מוט הארקה.
      בהצלחה.

      נשמח לשמוע איך ההרגשה לאחר ביצוע והתנסות.
      שנה טובה

      (אגב, כדאי לנסות לבקש המלצות בקבוצת "ללא קרינה בשבילך" או "רגישות לקרינה ישראל – הקבוצה הפתוחה" בפייסבוק)

  2. מלכה וינוקור

    מעניין מאד! תודה על כתבה מפורטת ומלמדת
    רכשתי סדין/שק שינה כפול עם רוכסן. שזור בחוטי מתכת כסף דקים מאד. מכניסה לשקע כשהתקע מחבר להארקה, עכשיו הבנתי שיש סיכון גדול בעיניין. רכשתי גם שטיחון הארקה. יותר לא אחבר למקור החשמלי.. אפשר להנות רק מעצם החומר של הפריטים האלה בלי להתחבר להארקה?
    שאלה נוספת: סרגתי נעליים מחבל טבעי נהדרות לבית. כדי שאוכל ללכת איתם גם בחוץ אפשר להדביק משטח סוליה טבעי? אם כן מאיזה חומר?
    תודה על מענה

    1. גל וייס

      שלום לך
      ממש לא לחבר לשקע. ניתן לחבר למוט הארקה (מנחושת בדרך כלל, ניתן לרכוש בחנויות חשמל מקצועיות) שיש לנעוץ היטב באדמה
      (יותר ריאלי בבתים פרטיים, בבנין קומות נדרש כבל ארוך).
      כדאי לשאול את עמיר בורנשטיין מאתר "ללא קרינה בשבילך" – מומלץ לשאול בקבוצות "ללא קרינה בשבילך" בפייסבוק.

      נשמע נהדר נעליים סרוגות – סוליה מחומר טבעי כמו עור יכולה לעבוד,
      בעבר היו נעלי בד עם סוליות חבל מהודק היטב וזו גם אפשרות ששוה בדיקה.
      בהצלחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top