יישוב לנפגעי סביבה

השבוע עלה (שוב) נושא יישוב נמוך קרינה וזיהום לנפגעי סביבה – מספר פעמים.

זה החל כשכתבתי על 19 משפחות אפרו-אמריקאיות שרכשו אדמה והחלו להקים יישוב בטוח לשחורים – "פרידום" בג'ורג'יה. למדתי כי זה נפוץ בארה"ב, בעצם, באוניברסיטאות יש איזורים בטוחים לקבוצות מיעוט (יש ויכוח אם זה "בסדר").

נזכרתי שלפני כמה שנים, כשעמיר (בורנשטין) ואני חיפשנו פתרונות מגורים, עקב היותנו פליטי קרינה.. גילינו מכרזים ומכירות של עיירות שלמות בארה"ב במקומות שננטשו,  עיירה אחת אהבנו במיוחד – יישוב של עובדי בסיס ותעשייה צבאית שנסגרו. העיירה היתה מאובזרת היטב בכל השירותים נמכרה במערב וירג'יניה בהרים מיוערים. המחיר היה נמוך. היו גם עיירות שהוצעו בחינם תמורת תחזוקה.  ממש בא לנו כזה יישוב, אבל אנחנו ישראלים גאים, ציונים ואזרחים נאמנים, חיינו ומשפחותינו בישראל, העברית היא מולדתנו, איננו תושבי ארה"ב ולהגיע לשם זה אתגר ברמה בלתי אפשרית לנפגעי קרינה בדרגה קשה, כמונו.

את הפוסט סיכמתי ב.. "גם אנחנו צריכים כאלה, חייבים".  היו בקבוצות נפגעי הקרינה מספר תגובות חיוביות (כמו שהיו בעבר אך דבר לא יצא מזה – גם כשהבאתי הצעות קונקרטיות לקרקעות נמוכות קרינה למכירה בסכום אפשרי. במקום להתארגן לעשייה ומימוש, העלו תביעות לא סבירות וחלומות באספמיה. והחלו לריב על דברים באמת שוליים ..  כך ..  הבנו שצריך להשקיע בפתרונות אישיים כי אין הבשלה ומספיק אנשים עם חזון ויכולת ממשיים, הקוראים את המציאות כפי שהיא ומוכנים לפשרות).

 

במפתיע, באותו לילה קבלתי 2 מיילים:

1- הזמנה מדר' דרור גרין להצטרף לקהילה שיתופית בכפר ירוק בבולגריה.

אני מאד אוהבת את החזון שלו ומעריכה את פועלו מדובר באדם רציני, ששלח הצעה נהדרת, אבל תהיתי לגבי התאמתי לפליטי קרינה כמוני.

(למתענינים drorgreen@gmail.com בווטסאפ: 00359-888-306092)

התענינתי מה מצב הקרינה בכפר הבולגרי, בו הוא מתגורר כבר 14 שנים, במחשב על נפגעי סביבה המחפשים מגורים הולמים – נמוכי קרינה וזיהום סביבתי.

קבלתי ממנו מענה מיידי:

"אני זוכר ומכיר אותך ויודע שאת רגישה לקרינה.  לצערי, הכפר הבולגרי לא נקי מקרינה. כבר מזמן אין כאן תקשורת קווית, וכולם עושים שימוש רב במכשירים סלולריים, וכלל לא מודעים לסכנה שבאנטנות."

אציין כי זה המצב גם אצל חברים אחרים שלי שפרשו למקומות נידחים ונקיים במקומות שונים בעולם, בכפרים קטנים מיוערים וירוקים – בפינלנד, בדנמרק, בצרפת, בפורטוגל, בספרד, בקפריסין ובעוד מקומות  .. התקשורת הקווית בוטלה לחלוטין במקומות רבים, בעקבות מעבר הציבור לשימוש בסלולר גם בבית. חברות הטלפוניה הקווית התמוטטו או שעברו לשירותים אלחוטיים והפסיקו לתחזק שירות קווי שאינו כלכלי.

(כשמדובר ביישוב ברחבי העולם, אני מניחה שצריך גם תושבות/ אזרחות – לי יש רק ישראלית)

דומה גם מצב תשתיות התקשורת בכליל, בקדיתא, ב"מדבר" ובמקומות "אקולוגיים" שרבים מציעים לנו מתוך אי הבנה – אין שם תשתיות חשמל וטלפון !   עבור נפגעי קרינה זה אומר ניתוק מוחלט.

מצב בלתי אפשרי, הכולל.העדר יכולת להזמין מזון או תרופות, לדוגמא. אי אפשר לחיות בהעדר יכולת לתקשורת.

כמובן שאותם מקומות נידחים מוקפים אנטנות וכל התושבים מתקשרים רק אלחוטית.

האפשרות היחידה היא התקנת אנטנה במיקום מרוחק, מיגון לעבר המגורים והעברת כבלים תת-קרקעיים והפיכה לתקשורת קווית – אופציה אפשרית טכנית אך מורכבת, יקרה ודי מטורפת. כמובן .. ונדרש שטח גדול דיו ולא להתקרב לאנטנה.

דווקא בישראל בזק תושאר מסיבות בטחוניות ותהיה תקשורת קווית – אבל לא בכל יישוב אקולוגי נידח.

 

2- מייל מחבר בקהילת נפגעי הקרינה וזה לשונו:

"הודעה מעניינת שקבלתי בקבוצת טלגרם, לגבי קהילה, שאוסרת שימוש בסלולרי וטכנולוגיה מקרינה:

'שלום חברים יקרים,

אנו, מנהלי קהילת טבע בצפון הארץ, עם שטח של מעל 8 דונם (שטח פרטי מושכר, עם חוזה חוקי ומסודר).

אנו מגייסים חברים חדשים לקהילתנו.זו היא קריאה פתוחה לכלל הציבור (ישנם תהליכי סינון ראשוניים).

מהו מזג האוויר באזורינו? קהילתנו מוקפת בנחלים הזורמים מן ההר (גובהו 450+ מטר) מטה, יערות טבעיים, מקומות מסתור רבים, שקט ופסטורליות מדהימה. מזג האוויר בה הינו קר להפליא גם בשעות היום של הקיץ החם, ובחורף, מרגיש שם ממש כמו באירופה הקרה.

האג'נדה שלנו: ליצור אלטרנטיבה טובה לערי בתי הכלא החכמים והסגר הדיקטטורי. לאפשר תנאי מחייה מופלאים להעביר בהם את התקופה הקרובה, למקרה שהמצב בארצנו ידרדר.

מי מוזמן באהבה לקהילתנו?  אנו נקבל לקהילתנו אנשים טובים שיתרמו בשיתוף פעולה הדדי, אחווה וכבוד קהילתי, עבודת המידות, ובשאיפה לתודעת אחדות מלאה, על מנת להעביר את התקופה עד יעבור זעם.

אנו מקבלים בזרועות פתוחות ובאהבה חברים מכלל העדות, השפות והדתות. אצלנו אין מקום לסוגניות, צביעות או גזענות. ישנם חברי קהילה דתיים וחילוניים. בעלי חיים מסוגים שונים. כולם בשביל אחד – ואחד למען כולם!

האם הקהילה נקייה מחשמל וקרינה מזהמת?  קהילתנו תהיה נקייה מקרינה סלולרית מסרטנת, הרחוקה מאנטנות סלולריות ותשתיות חשמל, וכמו כן: גם מערך אנטנות 5G. אך תתאפשר בה טכנולוגיה מאובטחת ומוצפנת – קווית בלבד.

כמו כן, מצלמות אבטחה המקיפים אותה – לתועלת כלל יושביה.

אוקיי, הבנו.

מה נדרש מאיתנו עוד?  ההצטרפות לקהילתנו מותנת בהשתתפות בהוצאות כספיות עבור בניית משאבים, המחולקים בין חברי הקהילה פר נפש, באופן שווה. כמובן, לאחר שהחלוצים הראשונים שיבנו את קהילתנו ישיגו את מטרתם, נוכל גם לקלוט אלינו אנשים מיעוטי יכולת וללא תמורה כספית מצידם, אך יצטרכו לתרום באופן סדיר ובחולקת תפקידים – להמשך קיומה וניהולה של הקהילה.

מה קורה בקהילתנו כרגע? נבנים תשתיות, מערך טכנולוגי, תכנון והקמת מערך תבואה אורגנית (זני מורשת בלבד), בחממות מיוחדות, לתקופת החורף ומעבר לו ..מערכת ניקוז מקצועית מבטון.טרסות שיכילו בתוכן את מערך מגורי הקהילה. הטרסות יכוסו בבדים חזקים מותאמים – מפני גשם ורוחות \ סופות.צינורות לאיסוף מי גשם לתקופת החורף וטיפול באחסנת המים.מערכת ליצור חשמל Of the grid, (מערכת ייצור חשמל באופן עצמאי) באמצעות פאנלים סולאריים (שכבר נרכשו ונבנו + אופציה לעוד, במידה ותגדל הקהילה) ועוד דברים נוספים שיחשפו בפגישה הפרונטלית – מול המצורפים שיעברו את הסינון הראשוני.

כמה אנשים ישנם כרגע בקהילתנו?  בערך 30 נפשות + ילדים ונשים (ישנם זוגות נשואים

)האם כבר יש בעלי מקצוע בקהילתנו? בוודאי. אך נדרשים בעלי מקצוע נוספים – על מנת לייעל את קהילתנו ולבנות תשתיות נוספות.שיתוף פעולה וחלוקת תפקידים:

כרגע, ישנם 3 מנהלים בקהילתנו. ישובצו מנהלים בהמשך ולאחר סינון קפדני. כמו כן, יבחרו גם ראשי צוותים, על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר, במהירות המירבית ביותר.

לפרטים נוספים:יש לפנות לאחד המנהלים בהודעה פרטית.

אנו עובדים קשה למען הקמת הקהילה, כך שאנו לא תמיד זמינים למענה. במידה ומנהל לא זמין להודעות \ שיחות בטלגרם, יש לפנות למנהל\ת אחר\ת.

לילך:  @Lilach

אביבית:  @Nature_Community_Israel

ארז:  @Be_The_Light_Force

 

אולי זה יענין אנשים בקהילה, כתב גרי והציע שאעלה זאת לקבוצות נפגעי הקרינה.

העליתי.  הפוסט עורר התענינות אבל .. נתקלנו בבעיות תקשורת. אשוב ואדגיש כי ..  הדרך היחידה לתקשר עימם היא בטלגרם (נדרש מספר סלולרי לקוד אישור חד-פעמי ולאחר מכן התקשורת יכולה להתבצע במחשב).  הכי קל לקבל תגובה מאביבית – כינויה בטלגרם @Nature_Community_Israel.

חובה להירשם ולעבור פגישה היכרות בזום ואז  תורשה הצטרפות ומתן פרטים.

(שם הקבוצה בטלגרם – "קהילת טבע צפונית – מצורפים חדשים" – יש לבקש שיצרפו אליה).

 

שלחתי להם מספר שאלות:

1- היכן בדיוק היישוב? האם נמדדה שם קרינה סביבתית?

2- מה אחרי 8 שנים? לא מקימים יישוב לכזו תקופה קצרה.

3- מה הגדרת היישוב, קריטריוני בחירת תושבים, כמות תושבים?

4- איך תהיה תקשורת – אין שם תשתית טלפון, מן הסתם, באותו איזור.

5- איזה סוג חימום יהיה? חימום בבעירה זה רע מאד – לסביבה ולבריאות. לרגישי כימיקלים זו בעיה (לרבים מנפגעי הסביבה).

6- נושא האבטחה – איך יבוצע? אלחוטי? לאיזו מטרה?

7- חשמל סולארי בעייתי לחלק ניכר מרגישי הקרינה (מהבטריות – נדרש מרחק משמעותי)

יש דברים שחשוב לברר ולקבוע מראש.אשמח אם יהיו מי שיפנו ויבדקו

 

התשובות:

1. המיקום המדוייק לא ייחשף למי שלא עבר את הסינון הראשוני, או לא אישר הצטרפותו לקהילה. הקהילה נימצאת באזור גבוה בהרי הכרמל. נמדדה קרינה. אפסית עד כמעט ולא נמדדת.

2. נקווה שהעולם \ אנחנו נשרוד את התקופה של החצי שנה הקרובה בשלום. עדיין לא חושבים לכיוון הזה. אנחנו ממוקדים בהווה. וזה ממש לא הולך לכיוון של יישוב. קהילת טבע בלבד!

3. אותה תשובה כאמור. כמות התושבים בקהילה היא מועטה מאוד, נכון לרגע זה. לא עובר את ה- 15.

4. בזק (כנראה ויימתחו כבלים בימים הקרובים מהנקודה הקרובה אל שטח הטבע של הקהילה)נבדקים עוד אופציות. עדיין אין תשובות ברורות.

5. המטרה שלנו היא ליצור קהילה אקולוגית ככל שניתן. עדיין לא הוחלט. בבדיקה..

6. הכיוון הוא מצלמות שיהיו מחוברות דרך כבלים, במעגל סגור.ישנו רעיון להביא מצלמות אבטחה עצמאיות, ללא חיבור לחשמל, הנטענות ע"י פנל סולארי מובנה מעליהן – שיטעין את הבטריה הפנימית שבאה איתן. בתוכן יש כניסה לכרטיס סים קארד שישדר את המתרחש בלייב אל המחשבים ניידים המחוברים באופן קווי אל הראוטר (לא יופעל בו פונקציית ה WIFI. רק כבלי רשת יחוברו אליו).אם הרעיון הזה יילקח בחשבון, נרחיק את המצלמות מהקהילה, על מנת שקרינת הסלולר הנפלטת בגלל שידור ה RF מכרטיסי הסים קארד המצויים במצלמות – לא יקרינו לכיווננו. עדיין אין תשובות מה החלטנו לעשות בנידון. יעודכן בהמשך.

7. הנושא ידוע ומובן. אנו נשתמש בבטריות ג'ל פריקה עמוקה, הנטענים באמצעות הפנלים שעל גבי עגלה נגררת.ישנם פנלים גם על רכב כלשהו, אבל זה יספיק רק לכמות מכשירים מוגבלת!מהעגלה יימתחו כבלים אל הספקת החשמל למכשירים באוהלים ומחוצה להם.בקיצור, הפנלים לא יוצבו בסמוך לאוהלים.אנחנו קצרים בזמן והמלאכה מרובה.לכן, נצטרך לעשות לך ראיון ראשוני להיכרות בזום, ואם את תמצאי רצינית לעבור לשלב הבא, נמשיך לשלב של הכנסתך לקבוצת הטלגרם של חברי הקהילה, ולאחר מכן, איסוף הכספים למטרות ההקמה וכל מה שפורט לך ע"י אחד מהמנהלים.

 

עדכון מאריאל רומי, אחד מחברי הקהילה שלנו:

"בהמשך לפוסט שגל פרסמה אודות קבוצה שמתארגנת למגורים לתקופה הקרובה באזור הצפון, פניתי לאחד ממנהלי הקבוצה עם מספר שאלות (אם למישהו יש צורך בהבהרות או במידע נוסף אין לי בעיה לרכז את העניין ולשאול אותם, בכל מקרה הבהרתי להם שאני לא מעוניין להצטרף אני על תקן "שואל שאלות" בלבד).

שאלות:

א. מה התשתית לתקשורת קווית ?ב. באילו חומרי בעירה תשתמשו?ג. איך תבוצע האבטחה? האם המצלמות הן חוטיות?ד. איך נעשה השימוש בחשמל הסולרי (רוב הרגישים לא מסתדרים עם זה – הבטריות מקרינות הרבה, וגם נוצרת השראה שחלק מהרגישים יכולים לחוש אותה)? מה המרחק מבית המגורים?ה. האם יותר שימוש בסלולר /ראוטר אלחוטיים בשטח?

תשובות:

א. בזק (כנראה ויימתחו כבלים בימים הקרובים מהנקודה הקרובה אל שטח הטבע של הקהילה)נבדקים עוד אופציות. עדיין אין תשובות ברורות.

ב. כנראה עץ. לא דיברנו על זה עדיין..מדוע שואלת ?

ג. המצלמות יהיו מחוברות דרך כבלים, במעגל סגור.ישנו רעיון להביא מצלמות אבטחה עצמאיות, ללא חיבור לחשמל, הנטענות ע"י פנל סולארי מובנה מעליהן – שיטעין את הבטריה הפנימית שבאה איתן. בתוכן יש כניסה לכרטיס סים קארד שישדר את המתרחש בלייב אל המחשבים ניידים המחוברים באופן קווי אל הראוטר (לא יופעל בו פונקציית ה WIFI. רק כבלי רשת יחוברו אליו).אם הרעיון הזה יילקח בחשבון, נרחיק את המצלמות מהקהילה, על מנת שקרינת הסלולר הנפלטת בגלל שידור ה RF מכרטיסי הסים קארד המצויים במצלמות – לא יקרינו לכיווננו.עדיין אין תשובות מה החלטנו לעשות בנידון. יעודכן בהמשך.

ד. רק באמצעות בטריות ג'ל פריקה עמוקה הנטענים באמצעות הפנלים שעל גבי עגלה נגררת.ישנם פנלים גם על רכב, אבל זה יספיק רק לכמות מסוימת של מכשירי חשמל וכו' !יימתחו כבלי חשמל ארוכים (ייבדק בעת מתיחת הכבלים) יחסית מן העגלה אל האוהלים שעל הטרסות, ככה שהבטריות וכל הציוד החשמלי שבעגלה הנגררת – יהיו רחוקים מהאוהלים.

ה. לא. חיבור קווי בלבד.כמו שכתבתנו בהודעת גיוס חברים לקהילה לציבור הרחב: הקהילה תהיה נקייה מקרינה, עם כל מה שמשתמע מכך.

מי שמעוניין להצטרף עובר ראיון אישי בזום ורק לאחר מכן מוכנס לקבוצות הטלגרם של חברי הקבוצה.

הבהרות:

א. בקשתי הבהרות בנוגע לשימוש בחומרי בעירה, הסברתי שיש הרבה רגישים לקרינה שרגישים גם לכימיקלים , חוצמזה , זה לא ממש אקולוגי ובריא.

ב. אמרתי להם ש"נקייה מקרינה" המשמעות היא לא רק תדר גבוה אלא כל הספקטרום, כיוון שאני לא בטוח שהם התייחסו לכלל הספקטרום בתכנון.

 

עדכון מרותם שילו, מחברות הקהילה שלנו:

ארז, אחד המנהלים, ענה לי שכרגע עלות ההצטרפות היא 5,000 ש"ח לנפש, ילדים לא משלמים.

עדכון – זה מתחיל ב 5000₪ ויכול להגיע עד 15 אלף פר אדם במקסימום. כן. יהיו הוצאות שוטפות למען כלל חברי הקהילה, אך הן יהיו מינוריות כפי שזה נראה. ככל שיצטרפו יותר אנשים – ככה העלויות יפחתו ונוכל לסייע גם לאלו שאין ביכולתם לשלם.חשוב מאוד לצרף כמה שיותר בעלי מקצוע, ככה שהידע והפרקטיקה בקהילה תשלים חוסרים חשובים ליישום, וגם למטרות לימוד ידע בסדנאות שנערוך למען תושבי הקהילה.

 

תשובה שקיבל אלון בן ארי, מחברי הקהילה שמאמרו המצוין על ערים חכמות פורסם במגזין "אדם עולם", על שאלתו אם הקרקע חקלאית (איסור התישבות):

זו קרקע פרטית

 

 

הקמת יישובים היא הליך מורכב

נדרש בירור משמעותי והרבה עבודה מול מקבלי החלטות וספקיות שירותים .. כדי שתהיה תקשורת קווית, כדי לקבל הבטחה שהאיזור ישאר נמוך קרינה

(אין מקומות כמו שאנחנו צריכים אם לא ניצור אותם, לא ניתן למצוא מה שרוצים "מוכן" זה דורש מאמץ רב לבנות ולהיאבק להכרה. תזכרו שהאיזורים הלבנים באירופה כבר לא נמוכי קרינה ויש מירוץ לרישות עולמי)

זה מעבר לקביעת עקרונות של חיי תושבים, שת"פ והתחשבות במגוון צרכים ורגישויות, קביעת תהליכי יישוב סכסוכים.

 

כיון שנשאלתי היום כמה פעמים, בתגובה להצעות היישובים – אחזור ואסביר –

בעית התקשורת עבורנו בכפרים קטנים בארץ ובעולם אינה חוט הטלפון ("הרי היו שם טלפונים .. אני רק צריכה חוט" אמרה לי היום מישהי)   .. אז לא – לא החוט הפיזי הוא הבעיה אלא העדר שירות.

חברות התקשורת הקווית התמוטטו, או עברו לתקשורת אחרת והשירות הקווי נסגר כי הרוב משתמשים בסלולר. כאמור, זה דווח לי ע"י אנשים בפינלנד, ספרד, צרפת, פורטוגל, קפריסין ואתמול גם בולגריה.   מדובר בחברות עסקיות – עליהן להרוויח כדי להמשיך לפעול (ולשלם משכורות ולשלם לספקיהן)..   כנ"ל לגבי התקנת תשתית טלפוניה ו/או סיבים אופטיים

ליישוב אקולוגי קטן ונידח בצפון הארץ – זה כנראה לא יקרה (אלא אם זה קרוב ליישוב).

חייבת להיות הצדקה כלכלית לחברות !

(בעקבות הקושי לעמוד בפריסת סיבים אופטיים בפריפריה אושרו בספטמבר התקני נקודה לנקודה גלים מילימטריים (60 גיגה הרץ)  למרחק מוגדל ללא צורך בהיתר).  זו כלכלה בסיסית – ביקוש והיצע.  חייב להיות ביקוש מינימלי כדי שתהיה הצדקה לפריסת תשתית (יקרה מאד, אגב) ותחזוקה שלה (יקרה מאד) גם אתן ואתם לא יכולים לעבוד בחינם עבור אחרים ולתרום כספים אם לא הרווחתם אותם.

ולא, זה לא מזדון או רוע לב, זו לא מזימה ולא חלק מ"הכחדה" או סדר עולמי חדש – זה רק היגיון, תקציב !  כלכלה בסיסית, אז .. חברות וחברים.תתחילו להיות ריאלים. ולברר היטב. ולחשוב..

כפי שציינתי, דווקא בארץ בזק כנראה תמשיך לספק טלפוניה קווית בגלל צרכים בטחוניים (למרות שחלק ניכר מהציבור הפסיק להשתמש בקווי בכלל ונפגעי קרינה וכמה מודעים לבריאות אינם קהל מספיק להחזקת תשתיות אלו)

אבל .. לא במקומות קטנים, ודאי לא בחדשים או אקולוגיים נידחים .. גם בכליל מנסים עשרות שנים ואין טלפון – רק סלולר !(בזק פועלת יותר ויותר בתחום האלחוטי).

כאמור, יש אפשרות להתקנת אנטנה במיקום מרוחק, מיגון לעבר המגורים והעברת כבלים תתת-קרקעיים והפיכה לתקשורת קווית – אופציה אפשרית טכנית אך מורכבת.  וכמובן .. צריך שטח גדול דיו ולא להתקרב לאנטנה.

 

____________________________________________________

עדכון לאחר מפגש ..

"קהילת הטבע ללא קרינה" התבררה כ"קבוצת הישרדות ללא מעקב" .. ש.. כש.. ה"הם" יבואו לכפות שלל רעות ..

הצטופפנו בין קונטיינרים (כדי שלא יקלטו ה"מאזינים") .. המשתתפים (חוץ ממני) עם ניידים ובלוטות' פועלים (אני גמורה כמובן) והוחלפו שלל מסרים קונספירטיביים ..  במאמר מוסגר ומחויך: דר' זמיר שליט"א פירט איזה תדר גורם לפרנויות .. עם הקרינה וההחזרים שהיו שם .. לא פלא … הנה צילום מסך מהסבריו  (הסבר של עמיר לגבי תדרים אלה)

לצערי, לא מדובר ביישוב אלא כמקלט ארעי זמני "עד יעבור זעם" (להערכתם, חצי שנה – שנה עד "הסדר העולמי החדש").

אז .. לא מדובר בהקמת חיים אקולוגיים בריאים וצמיחה, אלא בריחה מ"כפייה" "הכחדה" ודגש על חרדות ומזימות וקנוניות וכוונות זדון .. ממש לא לרגישי קרינה ולא בשביל הנפש שלי (או תפיסת עולמי).

(פוסט ישן, אחד מני רבים, על רגישי הקרינה שמזוהים כ"ממוקדים" TI, קבוצה שנמשכת לפעילות הישרדות זו ודומותיה ו"מסבירה" את תסמיניהם ב"הקרנה" מכוונת וזדונית, במקום לקחת אחריות ולצמצם שימוש אישי בציוד אלחוטי – דוגמא לפוסט אופייני, שאיננו מאפשרים בקבוצות רגישי הקרינה).

בנוסף, רמת הקרינה שדווחה באיזור אינה נמוכה מספיק לרגישי קרינה בדרגה בינונית וקשה. והתקשורת שנרכשת בקבוצה, שנועדה לעקוף מעקב ולייתר את התלות בחברות הסלולר – מערכות חלופיות (LORA), המבוססות על קרינת רדיו (AM-FM) – אינה מתאימה לרגישי קרינה בדרגה קשה.  (על פרוטוקול התקשורת ועל טכנולוגיות אלטרנטיביות בפיתוח).

נפגעי קרינה צריכות וצריכים לדאוג לעצמם. התחברות עם אחרים בעייתית (מלבד שוחרי בריאות וקיימות אמיתיים ומודעים).

לצערי, עם נפגעי סביבה ואנשים שרוצים חיים בריאים לא הצליחה מעולם להתארגן בארץ יוזמת התישבות.

ניסיתי כמה פעמים (עם אדמות והצעות קונקרטיות בחלק מהמקרים). הלוואי שהיו מתארגנים בארץ נפגעי סביבה ושוחרי בריאות שנחושים לפעול – קבוצה של 25 כבר היתה עושה שינוי. .. יאללה, חברות וחברים, הגיע הזמן

בעודי כותבת עדכון זה מגיע עדכון משמח מחברה נפגעת קרינה, שחיה בגרמניה:

28.10.2020 –  "עיריית Ravensburg מיישמת החלטה משנת 2019 לבנות דירות ממוגנות מקרינה. סה"כ מתוכננות 54 דירות. מתחילים כרגע עם שלוש דירות. נפגעי קרינה הוזמנו להגיש מועמדות להתקבל לפרויקט.הדירות האלו הן תוצאה של עבודה מאומצת במשך שנים של קבוצת נפגעי קרינה בעיר  Ravensburg.    בנוסף התושבים מתכננים להקים בעצמם קהילת tiny houses לנפגעי כימיקלים וקרינה.  אין לי סימוכין לגבי יישום ההחלטה. קיבלתי את ההודעה מספר פעמים היום במייל (ארגוני הסיוע השונים מעבירים אותה הלאה לרשימות תפוצה של נפגעי קרינה). יש רק סימוכין ישן אודות ההחלטה.   גם בפרלמנט האירופי הוחלט להקים אזורי מחיה לנפגעים, כבר לפני יותר מעשור, אבל החלטה זו לא יושמה עד היום בשל היעדר לחץ ציבורי ליישומה."

דיווח על התפתחות מעוררת קנאה בנושא זה מגרמניה – בקבוצה הפתוחה 

______________________________________________

 

 

בעודי כותבת את הפוסט מגיעות הודעות מחברה נפגעת קרינה, שחיה בגרמניה ומחפשת מגורים זמן רב:

  • חיפושי מגורים: "מיליון בתים ללא אינטרנט קוי. זו אחת הסיבות שלא שכרתי בסוף דירה שרציתי (בעיקר זה וצינורות מים ישנים מעופרת הפילו את העניין). איפה שלא משתלם הם לא פורסים אינטרנט קוי.  מייאש. כאילו לא מספיק קשה למצוא בית, אז עכשיו גם יש מיליון בתים מסתבר שנפסלים אוטומטית מבחינתי. יש לבעיה הזו פתרון (העברת קו באופן פרטי), אבל היה לי ברור שכל שכן שירצה להתחבר לאינטרנט לא יתאמץ להעביר חוטים דרך החלונות (ולצפות אותם וכו') ולעשות בלגן שלם בשביל אינטרנט קוי ופשוט יקרין לי את הבית.    פה אין יותר חיבורי טלפון לשקע טלפון, הכל עובד דרך ראוטרים כאשר הדיפולט הוא וו פיי ורק מי שמאד יתאמץ יצליח לחווט (צריך ראוטר מיוחד ואני לא חושבת שאצל כל ספק זה אפשרי)".
  • ניסיונה לסייע לנפגעת קרינה קשישה:  "אני מנסה לעזור למישהי למצוא חדר למגורים. היא קשישה בת 80 נפגעת קרינה קשה שהעבירו את כל חיבורי הטלפון בבית האבות שלה לווי פיי. 150 ראוטרים של ווי פיי פלוס מונים חכמים פלוס סמרטפונים ואולי עוד מכשירים. מאז השינוי היא מנותקת מטלפון ואינטרנט. היא רגישה גם לתדר נמוך מאוד ולא יכולה לחיות עם מכשירי חשמל בכלל. היא חסרת אמצעים. היא נמצאת רוב השעות בחוץ וכבר מאד קר.  לצערי, היא כנראה תמות בקרוב כי ההצעות שהעברתי לה עד כה לא היו מתאימות לה (יקר מדי, או שיש ראוטר- בגלל החיבור לטלפון וכו'). מצבה הולך ומדרדר. מייאש ממש … היא נלחמה כדי למנוע את המהלך הזה, רק כמובן שאף עובד בבית האבות לא שם עליה. היא גם שלחה מכתבים לשרת איכות הסביבה שכמובן לא שמה עלינו כבר שנים.  אני בספק אם היא תשרוד את החורף. המצב שלה מאוד לא טוב ואפילו למקלט היא לא יכולה לרדת כי הכל שם מונים חכמים. כסף למיגון אין לה וגם איש מקצוע אמר לה שזה לא יעזור כי אי אפשר למגן 150 ראוטרים פלוס מלא קרינה ממקורות אחרים. הסיפור הזה יושב עלי, איני מצליחה לעזור לה"

______________________________________________

 

תזכורת .. מה היינו רוצים (כל הניסיונות להקמת ישוב או מציאת מקום מתאים למגורים יחד נכשלו)

 

 

 

ובהזדמנות זו .. שוב מדריך חיפוש מגורים נמוכי קרינה

חיפוש מגורים הולמים לרגישי קרינה הוא אתגר מורכב, שגובר ככל שרמת הרגישות מחמירה.

נפגעי קרינה רבים מגיעים למצב שמוגדר כפליטות סביבתית.

אני ורבים מחברותי ומחברי פליטי קרינה נאלצנו לברוח מבתינו בגלל פלישת קרינה סביבתית גבוהה מדי. קרינה שפולשת למרחב הפרטי (ללא הסכמה) וגורמת לנו לסבל רב ולתסמינים מגבילים. לא בכל מצב ניתן למגן את הבתים וכתוצאה מכך נפגעים רבים הופכים פליטי קרינה.

דר' יעל שטיין מהמרכז הרפואי אוניברסיטאי הדסה עין כרם הציגה את הפליטות הסביבתית של נפגעי הקרינה (EHS) בכנס של אונסק"ו בשנת 2015. (שקפי המצגת, והנה גם קישור לתרגום מאמר של דר' שטיין על מנגנוני רגישות לקרינה)

 

חיפוש מגורים תמיד מהווה גורם לחץ בחיים.

מי שאינם רגישים לקרינה מחפשים מקום מגורים בהתאם לאפשרויות פרנסה, קירבה לשירותים מוניציפליים ולמוסדות חינוך, צפיפות, רעש, איכות בנייה, מספר שכנים,  צירי תחבורה ונגישות, אופי השכונה, זיהום אוויר וכדומה. אצל רגישים לקרינה חשיפה מינימלית לקרינה סביבתית הופכת להיות הגורם העיקרי שמוביל את החיפוש. במקרים של רגישות קשה זה הגורם הבלעדי.

בחלק מהמקרים, רגישות קשה גם לכימיקלים מצריכה חיפוש מקום נמוך זיהום סביבתי וצמצום חשיפה לכימיקלים סינתטיים, מה שהופך את החיפוש לקשה הרבה יותר (לא כפליים אלא פי עשרות מונים – פירוט בפוסטים המצורפים בסוף).

 

כתבות שונות בעיתונות יוצרות, לעתים, תחושה שיש לאן לעבור, אבל המציאות העגומה היא שבכל העולם כבר אין כמעט מקומות נמוכי קרינה. "האיזורים הלבנים" בצרפת ובאיטליה, שהיו נמוכי קרינה ונרכשו על ידי רגישי קרינה למען חבריהם, כבר אינם כאלה. הקרינה הסביבתית בהם גברה, כמו בכל מקום.

קיים מירוץ לרישות עולמי בוויפי (אילון מאסק והחברה שלו spaceX משגרים לחלל בעקביות עשרות לווייני תקשורתפרויקט סטארלינק – בחלל ישייתו עשרות אלפי ננו-לוויינים, שיספקו אינטרנט מהיר לכל נקודה בעולם ! אילון מאסק הבטיח אינטרנט מהיר בכיסוי מלא לכל העולם).

(ולזהכירם.. לא מחכים לנו במקומות אחרים בעולם, נדרשת אזרחות, שפה, יכולת פרנסה ויכולת להגיע לשם – למקרים קשים טיסה לא אפשרית –  וכמובן לרכוש או לשכור בית ולהתחיל חיים מחדש. וכל הכיף הזה הרחק ממשפחתנו, חברינו ומולדתנו האהובה שנטשה אותנו).

לכן, יש לחפש מובלעות שבמקרה מוגנות טופוגרפית (על ידי מחסומים טבעיים ו/או מלאכותיים) בתוך איזורים רווי קרינה. וזה קשה.

לכן, מכל העולם רגישי קרינה פונים ושואלים מה קורה במדינות אחרות (גם אלינו פונים במחשב שבארץ הקודש יש גמלים ולא אנטנות).

לכן, בסרט הצרפתי "מחפשים באופן נואש איזור לבן" עומדים רגישי הקרינה בגשם ביער רועדים ובוכים.. כי אין מקום כזה

ולכן, מומלץ שלא למהר ולעזוב בתים.

על פליטות סביבתית ופליטי הקרינה ה"שקופים", שאין בהם כל הכרה

 

נחזור – מומלץ שלא למהר ולעזוב בתים.

(לפעמים אין ברירה – כמו במקרה שלי)

אם בבית יש קרינה – דבר ראשון מומלץ למדוד קרינה, לתעד ולהבין מה קורה ומה מקורות הקרינה. בשלב ראשון יש לצמצם את החשיפה ואת השימוש האישי (והביתי) ולעשות צעדים למיגון וחסימה של קרינה סביבתית – מניעת פלישת הקרינה למרחב הפרטי. זאת, מכיוון שחיפוש בית חדש נמוך קרינה הוא מורכב, המעבר יקר ולא תמיד נוח.

מניסיון של חברות וחברים בקהילה, כשממהרים לעזוב בתים בגלל בעיות קרינה, פעמים רבות נתקלים בבעיות דומות בבתים החדשים.

יש לזכור, הנושא מורכב וככל שדרגת הרגישות מחמירה מספר המפגעים הסביבתיים עימם יש להתמודד גדל. נדרשים סבלנות, שיקול דעת ולמידה רבה.

 

מד קרינה הינו ציוד חשוב וחיוני לרגישים ולרגישות לקרינה.

רגישי קרינה צריכים ללמוד למדוד ולהבין את הנושא. זה הופך להכרחי בחיפוש מגורים. מומלץ (והגיוני כלכלית) לרכוש מד קרינה ביתי אמין ולא לשאול או לשכור. אישית, אציין כי זו ההוצאה הטובה ביותר שעשיתי מאז נפגעתי מקרינה לפני 7 שנים.

מד הקרינה הביתי המומלץ לרגישים לקרינה, במיוחד בעת חיפוש מגורים, הינו CORNET ED88TPLUS (הוא לא יתן מענה לתדרי דור 5 הגבוהים, שעבורם אין מד קרינה במחיר סביר).

הכרחי ללמוד להשתמש במד הקרינה ולדעת למדוד היטב לפני שיוצאים למסע המורכב של חיפוש בית נמוך קרינה.

מומלץ גם להשתמשת במד זיהום חשמלי.  (איני מקבלת אחוזים – המלצתי נובעת מכך שמדי קרינה אלה הצילו את חיי)

 

צעדים מומלצים בחיפוש מגורים נמוכי קרינה:

  1. בדיקת היישוב/ שכונה במפת האנטנות הארצית (קיימות ובהקמה). חשוב לאתר אנטנות סלולריות ולהבין אם יש או יהיה קו ראייה לנכס המוצע. הסבר של עמיר בורנשטין כיצד להשתמש במפה
  2. מפות גוגל וגוגל סטריט יסייעו לנתח ולנסות להבין אם יש קשר עין בין הבית לאנטנות ולהתקני שידור, לאמוד מרחקים מתשתיות פולטות קרינה בתדר נמוך, כגון שנאים או קוי מתח של חברת חשמל ואף יאפשרו הערכה ראשונית של מרחק וקשר עין לבסיסים צבאיים, נמלי תעופה ונמלי ים.
  3. מד קרינה ביתי הוא ציוד הכרחי בחיפוש מגורים. יש למדוד את רמת החשיפה לקרינה בבית ובסביבתו (כולל מציוד קבוע בתוך הבית, מהשכנים ומתשתיות חיצוניות). יש לערוך מדידות ממושכות בסבלנות בשעות שונות במהלך היום והערב, בימי חול ובסופי שבוע (ורצוי גם בעונות שונות) כדי לקבל מושג של דפוסי שינוי בחשיפה לקרינה סביבתית. זה לא נעים, זה דורש בקשות מבעלי בתים ו/או דיירים חסרי סבלנות ו/או קבלנים ו/או מתווכים .. אבל אין ברירה.
  4. מד זיהום חשמלי יסייע במדידת רמת זיהום חשמלי במקום.
  5. חשוב לברר רכיבי ערים חכמות באיזור – פנסי לד/ מצלמות/ מערכות תברואה וכדומה עם משדרים (לנסות למדוד כמה פעמים ביום הם משדרים), וויפיי חופשי ביישוב ועוד.
  6. לבדוק בעזרת מד קרינה את המונים של הבית ושל השכנים – סוג ומיקום:
    1. של חברת החשמל (אלחוטי מקרין או מכני או דיגיטלי שלא משדר),
    2. של חברת המים (אלחוטי מקרין – למדוד עוצמה וזמני שידור/ תדירות. מומלץ לשמור מרחק ולוודא שהקרינה לא משפיעה על הבית בעזרת מיגון).
    3. של חברת הגז.
  7. מומלץ לבדוק שאין איפוס כפול במערכת הארקה (חיבור הארקה לאפס החשמלי בארון החשמל). אם יש – לעתים נדרש לתקן זאת. זה נעשה בעזרת חשמלאי מוסמך המכיר את הנושא (רצוי בעל ניסיון מוכך בנושא איפוס הארקה ושיבין את התננאים הנדרשים לרגישי קרינה – לדוגמא).
  8. חשוב לבדוק שכבלים לא עוברים מתחת לרצפות החדרים ובסמוך למקומות בהם שוהים (חדרי שינה, עבודה ומגורים). זה נעשה בעזרת סריקה של הרצפה והקירות עם מד קרינה, שמודד קרינה מרשת החשמל,
  9. יש לאתר מעגלי כוח והזנה של לוחות חשמל בבית ושל בתי שכנים.
  10. הכרחי למדוד שדות מגנטים וחשמליים בתדר נמוך בזמן העמסת מערכת החשמל של הבית.

 

עקרונות בחיפוש מגורים נמוכי קרינה

  1. מינימום שכנים ודיירים (כל אחד ואחת מהם מגבירים שימוש סביבתי בציוד אלחוטי וסלולרי וצורך באנטנות סלולריות והתקני שידור באיזור).
  2. מינימום קירות משותפים.
  3. מינימום אנטנות סלולריות בסביבה – פחות קרינת רדיו סביבתית.
  4. לא לראות אנטנות סלולריות מהחלון – מניעת חדירה של קרינת רדיו וצורך במיגון.
  5. להתרחק מבסיסי צבא, נמלי ים, שדות תעופה, ממתקני מכ”מ וסוללות טילים.
  6. ריבוי צמחיה ועצים עתירי עלווה בסביבה – הם סופגים ומפחיתים מעבר קרינת הרדיו.
  7. להתרחק מקווי מתח ומשנאים של חברות חשמל.
  8. ללמוד את רמות הקרינה המומלצות – בדף של עמיר בורנשטין.
  9. אם רמות קרינת הרדיו הנמדדות הינן מעל 0.04 מיליוואט למ"ר – חשוב להעריך אם ניתן למגן, איך וכמה יעלה מיגון קרינת רדיו-סלולר. מומלץ לפנות לעמיר בורנשטין בנושא זה (כאמור, איני מקבלת אחוזים – עמיר, הידע והציוד שלו הצילו את חיי).
  10. בעיות של קרינה בתדר נמוך מארון חשמל או תשתיות חשמל דורשות הערכה מקצועית  – החלטות אם ניתן לפתור/ להזיז/ למגן, כיצד וכמה יעלה מיגון או תיקון חשמלי דורשות בעל מקצוע מוסמך ואמין, בעל ניסיון בתחום ועדיפות להבנה בצרכים ייחודיים של רגישי קרינה. בנושאים כאלה כדאי להתייעץ בקבוצות הרגישות לקרינה בפייסבוק – הפתוחה והסגורה).

 

חישוב עלויות תיקון, טיפול, מיגון וצמצום חשיפה

  1. קרינה מציוד אלחוטי ביתי ניתן לבטל בעזרת חיבור כל הציוד הביתי בצורה חוטית והימנעות משימוש בציוד אלחוטי.
  2. קרינת רדיו מבחוץ (סביבה ושכנים) פעמים רבות ניתן למגן. מיגון יש לדעת ליישם ועלותו גבוהה. חשוב להעריך יעילות מיגון ועלויות. מומלץ להתיעץ עם עמיר בורנשטין (הוא נוהג לומר כי הערכה כללית היא כ- 500 ש”ח למטר רבוע קיר או\ו  חלון).
  3. שדות מגנטים מרשת החשמל ניתן למגן רק כאשר המקור הוא לוח חשמל דירתי (ארון חשמל). עלות כללית לצורך הערכה כ- 1000 ש”ח למטר רבוע. בחלק מהמקרים ניתן לטפל חשמלית עם עלות משתנה.מומלץ להתיעץ עם בעל מקצוע מוסמך ואמין בעל ניסיון מוכח והבנה של צרכי רגישים לקרינה.
  4. שדות מגנטיים ברשת החשמלי המגיעים מחוץ למבנה לא ניתן למגן. בחלק מהמקרים ניתן ליזום שיפור או תיקון של חברת החשמל, אך מהלכים כאלה לא יצליחו בכל מקרה, יארכו זמן רב ועלולים לעלות כסף רב. חשוב לנסות לאתר את רמות השדה המגיעות מבחוץ ולהתיחס אליהן ככאלה שלא ניתן יהיה לתקן ולהוריד, אלא אם קיבלתם הערכה שונה מבעל מקצוע טוב ואמין..
  5. רוב המקורות לזיהום חשמלי בבתים שמודדים למטרת רכישה או השכרה יהיו נורות חסכוניות וספקי כוח ממותגים של הדיירים. מקורות אלה קשה לנתק מהרשת לצורך בדיקה כי, לרוב, הם ברחבי כל הבית. לרוב, בית עם מקורות כאלה יראה רמות גבוהות של זיהום חשמלי. הוצאה של מקורות כאלה ושימוש במסננים לזיהום חשמלי לרוב יפתרו את הבעיה. אני הצלחתי לסדר בית עם רמות מעל 2200GS שכולן ממקורות חיצוניים (שכנים), זה דרש חקירה והשקעה כספית אאך אפשרי. אני ממליצה לבדוק בתים לאחר ניתוק מעגלי חשמל רציניים בבית כדי להעריך הבדלים. לא כדאי לפסול בתים רק בגלל זיהום חשמלי גבוה, אך הכרחי לנתח כמה זיהום יש ומה מקורותיו.

 

 

המלצות לרגישים לקרינה בדרגות 2 ו- 3

  1. בית פרטי עדיף על פני דירות. ככל שיש יותר שכנים יש יותר מקורות קרינה ויותר בעיות שיהיה צריך לאתר ולפתור.
  2. קרינה יש למדוד במרכז החדרים, ובמקומות בהם ימוקמו מיטות, ריהוט לעבודה וישיבה.
  3. חשוב לסרוק רצפה, תקרה, קירות וחלונות.
  4. בתוך הבית כדאי מאד שתימדד קרינת רדיו אפסית (0.0005 מיליוואט למ"ר במד הקרינה שהומלץ).  בשכונה ליד הבית כדאי שתימדד רמה מתחת ל- 0.02 מיליוואט למ"ר כדי לאפשר תנועה ושהייה מחוץ לבית (צעידות, שיחות עם שכנים).
  5. בתדר נמוך כדאי מאד שהמדידה תהיה נמוכה מ- 2 מיליגאוס בשעות השיא (מומלץ פחות מ- 1 בחדרי שינה).
  6. שדה חשמלי נמוך מ- 10 וולט למטר, עדיף נמוך מ- 2.
  7. כמה שפחות רשתות WIFI באוויר.
  8. זיהום חשמלי – מומלץ לבדוק כדי להבין כמה טיפול ידרש, אך בזיהום חשמלי לרוב ניתן לטפל לאחר המעבר.
  9. במרפסת, גינה או חצר מומלצות רמות נמוכות שיאפשרו שהייה ללא הופעת תסמינים או צורך במיגון רב.
  10. לאחר בדיקה ראשונית מומלץ לחזור למדוד פעמים נוספות (כן, לא נעים), וגם למדוד היטב בסביבה מבחוץ.
  11. החלטה מתקבלת על סמך "אפשרי" – לא "מושלם". בעצם מחפשים את “הכי פחות רע” מתוך בתים רבים שנמדדים (עשרות ואפילו מאות בתים.. כיון שאני רגישה לקרינה ולכימיקלים בדרגה קיצונית חיפשתי שנתיים וחוצי וראיתי מאות רבות של בתים).
  12. מומלץ לשאול אם יהיה אפשר לשהות או לישון כמה לילות במקום לפני הרכישה או ההשכרה (הציעו תשלום – זה כדאי).
  13. סבלנות !
  14. תיווך – מתווכ/ת מקצועיים שמוכנים ללמוד מה הצרכים (בלי נוף, בית פרטי, מינימום קירות משותפים, מינימום שכנים, בצד הרחוב בלי החשמל, רחוק מאנטנות וכו) ואף ללמוד למדוד (קנו להם מד קרינה) יוכלו לסייע בסינון הראשוני.
  15. בית מושלם כנראה לא ניתן למצוא.  חשוב לבדוק מספר גדול של בתים – לבחון ולמדוד כל מה שבבחינה במפות נראה סביר.
  16. אחרי המעבר לבית חדש יתגלו עוד הרבה מפגעים – לא להתייאש. בתקופה הראשונה יש לבדוק עד שמאתרים את כל הבעיות. לעתים זה תהליך מבלבל ומורכב. מומלץ ליצור איזור טוב ובטוח ואט אט לטפל בבעיות ו"לכבוש" עוד חללים וחדרים בבית. במקומות הבעייתיים ניתן לרכז פונקציות פחות שכיחות (אחסון או חדרי אורחים "בריאים", לדוגמא).

 

בהצלחה

 

אין איפה לגור – על בעיות מגורים של רגישי קרינה קשים

כמה רגישים לקרינה יש – דר' יעל שטיין מהדסה עין כרם

פליטים סביבתיים – כש"בית" הופך עוין – פוסט מומלץ

קדימון לסרט ?where can we live

 

חלק קטן מפוסטים בנושא שכתבתי במהלך השנים מאז נפגעתי (עברתי 8 בתים ב- 4 שנים, תיקנתי הרבה מפגעים בבתים אלה ובסביבתם/ יישובים – מפגעים שלמדתי על קיומם רק כשנתקלתי בהם בבתים אלה לאחר שעברתי וסבלתי וחקרתי. אין כמעט איזור בארץ בו לא מדדתי בתים).

בפוסטים (זועמים) אלה התיחסות גם לענין הכימיקלים שמאד מסבך את החיפוש (הצרכים הפוכים) וגם לאיזורים שונים – לחיצה על התאריך מתחת לשם תפתח את הקישור

https://www.facebook.com/gal.weiss.739/posts/10154667755815893

 

https://www.facebook.com/gal.weiss.739/posts/10155842043455893

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top